Ajax Loader

Как се прави секс – съвети от Cleopatra

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Сексът е акт, който задоволява не само физически но и емоционално. Той е изключително важен за здравето, отделяните по време на интимен акт хормони, спомагат за цялостната работа на организма и повишаване на настроението.

Именно, за това, подготвихме информация за младите хора, които им предстои да правят секс за първи път и не знаят как да се подготвят и какво да правят.

Повече за това как да правим секс и как да се подготвим ще разберем от специалистите от секс шоп Cleopatra.

Как да се подготвим за секс?

За да правите здравословен секс е необходимо да следвате определен брой хигиенни норми. Подготовката е важна стъпка преди полов контакт.

Измиване

Задължително е стриктното измиване на половите органи преди и след сексуален акт. Това действие предотвратява развитието на различни инфекции. 

Епилация

Голяма част от хората не харесват гениталното окосмяване. Това обаче не е най-важната причина за премахването му. То е предпоставка за потене на интимните зони, което може да доведе до обриви и да предразположи към развитие на инфекции.

При анален секс

Поддържайте висока хигиена на ануса си, така ще избегнете пренасянето на нежелани бактерии към вагината и пениса.

Какво трябва да имате подръка?

От особено значение е да сте подготвени с кондоми и лубрикант на водна основа. Презервативите помагат да се отпуснете, защото се чувствате защитени. Лубриканта от своя страна подпомага проникването и подобрява усещанията благодарение на допълнителното навлажняване.

Кои са основните пози?

Както мъжете, така и жените си имат любими секс пози, при които са водещи получаваните усещания. Съществуват три основни пози даряващи и двата пола с изключителни оргазми:

  • мисионеркса поза;
  • ездачна позиция;
  • кучешка поза.

Мисионерска поза

Твърди се, че мисионерската поза е оптимална от гледна точка на физиологическо и емоционално ниво. Мъжът изпитва чувство на доминантност, което го възбужда допълнително. При жената клиторът бива силно стимулиран, което води до умопомрачителни оргазми. 

Ездачка

Тя е характерна с доминирането на жената. Контролът е предимно в нейните ръце. Гледната точка на мъжа го възбужда допълнително и му позволява да използва ръцете си. Клиторната стимулация и дълбокото проникване носят неимоверно удоволствие за двамата партньори. Позата може да стане по-приятна с използването на лубрикант за допълнително овлажняване.

Кучешка поза

Тя може да варира според настроението, но е най-употребявана в класическия й вариант. При него доминантни са мъжете. Едно от предимствата е, че жената може да стимулира клитора или да докосва частите от тялото си, които обича. Пениса прониква на по-голяма дълбочина, което води до страхотни усещания. При нея могат да се постигнат както вагинален, така и клиторен оргазъм. 

Какво трябва да знаем за оралния секс?

Има редица доказателства, че оралната любов има полезно влияние над физическото и психическото състояние на двата пола. Важно е да се отпуснете и да се отдадете изцяло на чувствата си. Той е един от водещите начини да съхраните връзката си. Ето част от предимствата:

Укрепва взаимоотношенията

Оралния секскуален акт изразява отношение и внимание към партньора. Заздравява отношенията и създава незабравими усещания.

Контролът е във вашите ръце

В тази ситуация вие контролирате ситуацията. Сами преценявате кога да се премине към вагинално проникване.

Самооценка

Когато предизвикате оргазъм и видите погледа на възхитената си половинка осъзнаване своята значимост и за напред се усъвършенствате, което кара партньорът ви да прави същото. Крайният резултат е огромно количество великолепни оргазми.

По-малко стрес

Има доказателства, че по време на орален секс се отделят голяма количество хормони на щастието.

Подобрява съня

При жените действа безотказно. Спермата съдържа голямо количество мелатонин спомагащ здравия и пълноценен сън.

Какво съветват от Cleopatra?

От онлайн секс магазин Cleopatra съветват да не позволявате на скуката да пропълзи в сексуалните ви взаимоотношения. Понякога сексът в дългите връзки започва да става еднотипен и скучен, което може да предразположи двойката към раздяла.

Със статията „Как да правите секс“ няма да допуснете това да се случи! Разгледайте продуктите от Cleopatra и изберете артикулите, които биха подхождали на интимния ви живот. Изненадайте партньора си и го дарете с неподозирани удоволствия.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Как се прави секс – съвети от Cleopatra" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com