Категории

 

София 1700, ул. "Проф. д-р. Иван Странски" 1 В

Какво трябва да знаете за лубрикантите? Как се ползват?

Няма нищо странно или срамно да се говори за лубриканти. Всъщност, нека всички заедно да извикаме на висок глас - "ЛУБРИКАНТ". Нищо страшно не се случи, нали? Няма да нарушиш закона ако се отпуснеш и се поинтересуваш, за това как сексуалният ти живот може да бъде подобрен!

За какво се използва лубриканта?

Официално, целта на лубриканта е да намали триенето. По всяка вероятност ако се отъркате у някого ще е доста приятно, но сухотата и прещипването са доста сериозна пречка, когато се опитвате да задоволите себе си или партньора си. Лубрикантът не е само за "сухи" хора. Тези, които го твърдят по-скоро никога не са имали удоволствието да разнообразят сексуалния си живот. Лубрикантът в дома е абсолютна необходимост, особено в 21 век! 

Но какво е лубрикант? 

Продукт, който подобрява усещането по време на секс. Освобождава от неприятни миризми и значително подобрява, даже позволява, аналния секс. 

След като вече сте убедени в нуждата да имате персонален лубрикант е време да повдигнем вечния дебат: Лубрикант на водна основа или силиконова основа?

А как се ползва?

Просто нанасяте известно количество там, където искате да е по-хлъзгаво. Разнесете добре.

Положителни страни на лубрикантите на силиконова основа:

От една страна, силиконвите лубриканти имат основно преимущество - дълготрайност. Това е много важно качество, когато сексът продължава по-дълго и на сесии или, когато си направим маратон на мастурбирането.

 • Силиконовите лубриканти са също така предпочитани за анален секс, защото силиконът не изсъхва и изисква по-рядко нанасяне на допълнително количество лубрикант.
 • Друго много важно предимство на силикона е, че когато в сексуалните приключения е включена вода - душ, вана, басейн, море... силиконовият лубрикант никога няма да те предаде. Силиконът е хлъзгав, гъст и гладък. Плавното проникване действа успокояващо на интимните части, а този тип лубриканти са безопасни за кожата.
 • Хора страдащи от алергии по-принцип не изпитват реакции от силиконов лубрикант, защото те са хипоалергични.

Отрицателни страни на лубрикантите на силиконова основа:

Толкова красиви неща написахме за силикона, че сигурно се чудите "Какви пък отрицателни страни сега?". Силиконовите продукти могат да опропастят секс играчките ви. Точно така, силиконовите лубриканти, мазила и гелове НЕ са съвместими със секс играчки произведени от силикон. Силиконът на играчките може да се дегенерира с времето.

 • Друго лоша страна е, че лубрикантите на силиконова основа не са съвместими с доста други материи. Ако изсипете дори малко количество лубрикант на чаршафите или дрехите, трябва да спрете незабавно с всичко, което правите и да третирате петното незабавно. 
 • На последно място, част от хората смятат, че силиконът не е достатъчно сходен с човешките естествени лубриканти. Но това е по-скоро предпочитание. 

лубрикант

Положителни страни на лубрикантите на водна основа:

 • Главното предимство на този тип лубриканти е, че не са толкова тежки съставите им и не са толкова лепкави. Водната основа добавя допълнителна влага по време на секс, което е предпоставка за по-приятно изживяване.
 • Страхотната новина за лубрикантите на водна основа е, че секс играчките ви не са застрашени, а чаршафите и дрехите ще се изчистят без допълнителни притеснения и усилия.
 • Уникалното предимство на този лубрикант идва, когато става дума за орален секс... абсолютно никой не иска да опитва вкуса на силикон, но вкусово модифицирани лубриканти на водна основа са върхът! В нашия секс магазин са ни познати доста вкусове: ванилия, банан, шоколад, ягода, мента, череша, канела, дъвка, джин и тоник, секс на плажа.... да, ние предлагаме и лубриканти на водна основа с вкусове на известни коктейли! Невероятно, нали?

Отрицателни страни на лубрикантите на водна основа:

Не са много. Всъщност са само две.

 • Тъй като лубрикантите на водна основа се отмиват по-лесно е необходимо постоянно спиране, за да се добавя още количество лубрикант.
 • Аналният секс. Въпреки, че има доста добри лубриканти на водна основа за анален секс, най-добър лубрикант остава този на силиконовата основа.

Общи предимства:

Най-важното е да запомните, че и двата вида лубрикант са съвместими с латексови кондоми. Олиа и овлажняващи кремове могат да нарушат ефективността на лубрикантите. Четете ВИНАГИ описанията и препоръките за всеки отделен продукт!

Лубрикантът може да направи кондомите да се усещат по-удобно и естествено. Когато се произведе един кондом и се лубрикира, той бива преди това навит. Непосредствено след това се запечатва. Резултатите са, че кондомът е неравномерно лубрикиран.

Митове и легенди за лубрикантите

 • Поне всеки един човек на тази планета познава друг човек, който му е казвал "Няма смисъл от тези лубриканти, те са неестествени, ГМО, блабла... Защо не използваш бебешко олио/кокосово олио и т.н " - СТОП! НИКОГА не използвайте лубриканти тип олио с кондоми. Те крият риск кондомът да се повреди. 
 • Лубриканти със загряващо и гъделичкащо действие - Страхотни са, но не са за всеки. Доста хора ги отричат публично само защото на друг не му е харесало. Пробвайте и решете сами.
 • Лубрикантите с вкус спасяват брака - абсолютна истина.

От къде да си купя лубрикант?

Нека да сме честни. Повечето лубриканти се продават навсякъде - аптеки, супермаркети, денонощни магазини и др. Това не значи, че трябва лубрикантът да бъде купен от тези места. 

Най-доброто място за купуване на лубрикант е от специализиран магазин за това - Секс Магазин/Секс Шоп. Причините да отидете в такъв магазин са много:
 • По-голямо разнообразие от различни видове лубриканти.
 • Наличие на специално обучен персонал, който може да помогне с избора и да даде подходящ и адекватен съвет.
 • Сред "добрите" марки лубриканти има и такива, които всъщност са наистина добри. Рекламите по телевизията обикновено лъжат за качеството.
 • Персоналът в секс магазина вече е работил с предостатъчно хора, които са притеснителни и знаят много добре как да те предразположат.
 • Не влизат затворени в собствените си черупки хора, които съдят, когато те видят, че купуваш презервативи. От кога сексът е престъпление?

В края на краищата аз, ти и всички останали сме на тази планета благодарение на секса. Вместо да се правим на луди за темата, която всеки го вълнува, можем да направим точно обратното - да говорим за това!

Сега е време да се отдадете на сексуалните си желания и да правите луд и незабравим секс! Независимо дали го правите с партньор или самостоятелно, лубрикантът ще бъде най-използваната секс играчка, която някога сте притежавали. 

Не се притеснявайте. Разкажете на всички!

Sex Shop Cleopatra - Направи секса съвършен