София 1700, ул. "Проф. д-р. Иван Странски" 1 В

23 Август 2022

Какво е вагина?

Може би преди 10–20 години да се говори за вагината и дори да се изрече тази дума на глас предизвикваше възмущение сред хората. Вече не е така, много жени започнаха да изучават тялото си по-отблизо и да задават въпроси. Защо неподходящият пенис може да причини болка и дискомфорт по време на полов акт? Може ли тампон да се забие във влагалището? Защо има косми по гениталиите?  Винаги е имало интерес към женското тяло, а днес тази тема е...
11 Юни 2021

Какво да правим, ако презервативът остане вътре

Нещо се случи, сексът свърши, но не можете да намерите презерватива. Разровихте чаршафите и завивките, но не го намирате. Има само едно място, което все още не сте проверили.
Първият и основен съвет - успокойте се
Сериозно, няма място за паника. Не само за да не се изнервяте, но и за да могат мускулите на влагалището също да се отпуснат. Ако сте напрегнати, вагината се е свила, което затруднява изваждането на презерватива.Ако вече сте...
29 Май 2021

Секс след раждане: експертни съвети как да го подобрите

Както знаете, партньорите обикновено са с различни характери. А след раждането разликата в характерите може да стане още по-сериозна. Защо се случва това и как да се поправи?
Раждането и хормоналният фон след него може силно да повлияят на либидото. Освен това има и съпътстващи състояния: нощи без сън, нерви, стрес, грижа за себе си и бебето. Но експертите предлагат да не се правят крайни изводи. Всичко е поправимо.
Вашето тяло
Може...
26 Септември 2020

Какви са причините за кървенето след секс

Вагиналното кървене след секс може да бъде определено по време или след сексуалния акт, когато дамата не е в менструален период. То се среща най-често при жени с активен интимен живот. Доста често срещано е но може да се отнася не само за прокървяване от влагалището, а и от други части на гениталиите или отделителната система.
Какви могат да бъдат причините за кървене
Причинителите могат да бъдат разнородни от напълно безобидни до...
08 Август 2020

Секс по време на цикъл - предимства и недостатъци

Голяма част от дамите изпитват притеснения да практикуват секс през периода на менструацията си. Страха от болка и възможно развитие на инфекциозни заболявания спира около 60% от жените и предизвиква дискомфорт както в тях, така и в мъжете. Сексуалното желание може да бъде подтиснато но голям брой от нежния пол изпитват най-удовлетворяващите оргазми в живота си през този период.
Може ли да се прави секс по време на...
17 Юни 2020

Секс без презерватив - какви са опасностите - Cleopatra

Кондомите са едни от най-използваните предпазни средства срещу нежелана бременност и полово предавани заболявания. Плюсовете и минусите от употребата трябва да бъдат преценени за да можете да прецените желаете ли да ги употребявате или не. 
Повече за това какви са опасностите при секс без презерватив, ще разберете от Cleopatra.
Какво представлява презерватива?
Той е гумена обвивка, слагаща се на пениса за да събере спермата, като...
10 Юни 2020

Болки при секс - причини и решения - Cleopatra

Голям процент от жените с активни интимни контакти изпитват устойчива и повтаряща се болка след или по време на секс. Тя може да се дължи на физиологическо или емоционално ниво.
В днешната статия от Cleopatra, ще разберем какви могат да бъдат евентуалните причини за болка по време или след секс и какво можем да направим по въпроса.
Какви са възможните причини за болка при секс?
Причините за болезненост при секс могат да бъдат...
25 Февруари 2020

Защо са необходими Кегел упражненията

Всички имаме грандиозни планове за лятото: да отслабнем, да направим красиви крака и плосък корем във фитнеса. Но това, за което рядко се сещаме, е за интимните мускули. Не всички знаят, че са полезни не само за сексуалния живот.
Купете вагинални топчета от Sex Shop Cleopatra и се насладете на по-качествен интимен живот!
Арнолд Кегел
Интимните тренировки стават популярни след 1950 г. Американският хирург Арнолд Кегел предлага на пациентките...
10 Януари 2020

Пристрастяване към секса: признаци и лечение на зависимостта от секс

Съществува ли наистина сексуална зависимост или е просто оправдание за онези, които не могат да сдържат импулсите си? Как да общуваме с партньор, който признава своята зависимост и буквално не може без секс? Сексолозите дават подробни инструкции за този случай.
Като начало съществува такава патология като сексуална зависимост (сексуално натрапчиво поведение). Хората, засегнати от нея, се нуждаят от нови „дози“, точно както...
26 Ноември 2019

Колко пъти трябва да правим секс през седмицата

Има ли някакво универсално число? Ще разберем сега.Представете си следната ситуация: Вие ни задавате въпроса „Колко пъти трябва да се прави секс седмично?“, А ние, позовавайки се на доверени източници, отговаряме „Един път“. Въздишате тежко, събирате си мислите и започвате да се виждате по-рядко с приятелката си, много по-рядко.
Или обратното - ние казваме, че нормален мъж се нуждае от 54 сексуални контакта седмично за здраве....
28 Юли 2019

8 Oпасности, които дебнат по време на секс в морето

Във филмите сексът винаги е перфектен: тя обгръща краката си, той леко я държи под задните й части, а и двамата се гледат страстно. В живота не е така (както обикновено). Ние не Ви разубеждаваме да не правите секс в морето - просто Ви напомняме за опасностите, които ви очакват. Спойлер: и това не е пиратски кораб.
 
Солена вода
Изглежда, че солената вода трябва да е по-чиста от застоялата вода и това е вярно. Но не можете дори да си...
22 Май 2019

Преждевременна еякулация. Как да я преборим?

Темата днес е свързана с всичко за преждевременната еякулация или по-важното е как да не свършваме толкова бързо. Знам, че това е проблем, който засяга много от мъжете, но това е нещо, което засяга 90% от мъжете в определени моменти. Тази статия е подходяща за мъже, които имат проблеми с преждевременната еякулация или просто искат да правят по-дълго секс.

“Може да не ми повярвате, но и аз имах проблеми с преждевременната еякулация” -...
18 Март 2019

Какво трябва да знаете за лубрикантите? Как се ползват?

Няма нищо странно или срамно да се говори за лубриканти. Всъщност, нека всички заедно да извикаме на висок глас - "ЛУБРИКАНТ". Нищо страшно не се случи, нали? Няма да нарушиш закона ако се отпуснеш и се поинтересуваш, за това как сексуалният ти живот може да бъде подобрен!
За какво се използва лубриканта?
Официално, целта на лубриканта е да намали триенето. По всяка вероятност ако се отъркате у някого ще е доста приятно, но сухотата и...