Ajax Loader

Защо са необходими Кегел упражненията

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Всички имаме грандиозни планове за лятото: да отслабнем, да направим красиви крака и плосък корем във фитнеса. Но това, за което рядко се сещаме, е за интимните мускули. Не всички знаят, че са полезни не само за сексуалния живот.

Купете вагинални топчета от Sex Shop Cleopatra и се насладете на по-качествен интимен живот!

Арнолд Кегел

Интимните тренировки стават популярни след 1950 г. Американският хирург Арнолд Кегел предлага на пациентките си упражнения за укрепване на мускулите на тазовото дъно при инконтиненция (изпускане) на урина. След известно време, докато изследва тези жени, лекарят намира други „бонуси“ от тези упражнения: пациентките му съобщават за повишаване на чувствителността по време на секс. Така че хирург, далеч от сексологията, прави откритие, което обръща света на милиони жени с главата надолу.

Методът на Кегел придоби световна известност 30 години по-късно, когато книгата на известния сексолог Брайс Бритън, „Пътят към сексуалното удоволствие“, е публикувана. В тази книга сексологът цитира научната обосновка за ползите от този метод. Именно в тази книга за първи път са наречени „мускули на любовта“. Бритън подчертава, че същността на упражненията на Кегел е да стимулират притока на кръв към гениталиите и в резултат на това се постига по-силен оргазъм.

Защо са необходими?

Много хора мислят, че упражненията на Кегел имат положителен ефект само върху интимния живот на жените, но всъщност това далеч не е основното им предимство. Всъщност тренировката на тазовото дъно стимулира притока на кръв към вагината, повишава нейната чувствителност и развива нервните рецептори.
Второто предимство на тези упражнения е грижите за инконтиненция – „спешна инконтиненция“, когато не можете да стигнете до тоалетната навреме и по-често срещаната „стресова инконтиненция“, когато капките урина се отделят по време на кашлица или кихане.

Тренирането на вагинални мускули играе важна роля в подготовката за „меко“ и минимално болезнено раждане. Възстановяването след раждане също е по-успешно с интимните тренировки. Те бързо възстановяват еластичността на вагиналните стени и намаляват вагиналния обем, което се променя значително след раждането.

Как да се тренира?

Вагинални топчета – съвременните лекари препоръчват използването им за тренировки.

Всеки ден се носят двойни топчета по 3 часа, като на всеки 10 минути за няколко секунди мускулите се стягат. Това упражнение се изпълнява 21 дни, 6 дни подред, 1 ден почивка.

Следващите 3 седмици топчетата се носят по 5 часа на ден: на всеки 30 минути мускулите се стягат за 30 секунди, последвано от 30 секунди почивка и така 5 повторения.

Следващите 3 седмици се носи 1 по-тежко топче – мускулите вече са придобили тонус и то няма да изпадне.

Топчетата без връзка за изваждане са предназначени за по-високо ниво на обучение. Поставят се във влагалището и се задържат толкова дълго, колкото можете. Постепенно увеличавайте натоварването, като сменяте топчетата – колкото по-високо е нивото на Вашето „умение“, толкова по-малък е диаметърът и по-голяма тежестта на топчето.

Интимните тренировки в комбинация с обща физическа подготовка е много ефективно. Например тичане. Когато тичаме, мускулите се отпускат. Ето защо, когато една жена тича с топчета, тя трябва да ги стяга по-силно.

Какво трябва да знаете?

Има опасност от неправилно трениране, без програма, а просто с тежест. В резултат на това Вие, разбира се, ще получите тясна и силна вагина, но чувствителността Ви може да спадне, тъй като „преразвитият“ мускул ще попречи на нормалното функциониране на нервните рецептори във влагалището.

Ето защо, помнете: всичко трябва да бъде с мярка и правилен режим на трениране.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Защо са необходими Кегел упражненията" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com