Ajax Loader

Винаги готови за BDSM: какво трябва да знаете преди първия си опит

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Въпреки факта, че има значителна разлика между истинския BDSM и това, което се показва във филмите от типа „50 нюанса сиво“, появата му накара мнозина да се замислят как да внесат „робството“ и „подчинението“ в спалнята.

Ето какво трябва да знаете за тази интересната садо-мазо практика, която е изповядвана от хиляди по света:

Не става въпрос само за болка

Има широко разпространено погрешно схващане, че болката е това, което е необходимо и е водещо за насладата. Да, в BDSM има елементи на болка, но това е само един аспект от уговорките между двама възрастни, а и можете да го направите без нея.

Болезнената част от случващото се е това, което пречи на мнозина да правят това, но задачата на BDSM не е да наранява, а да покаже чувствената страна на процеса, която обединява хората и повишава нивото на доверие в отношенията между практикуващите. По-надолу ще разберете какво е тази практика, съвети и основните термини.

BDSM модел в белезници

Какво е BDSM

Това е съкращение (на български БДСМ) и в буквален превод означава:

– BD (Bondage & Discipline – Връзване и Дисциплина);

– DS (Domination & Submission – Доминиране и Подчинение);

– SM (Sadism & Masochism – Садизъм и Мазохизъм).

Той е по-популярен, отколкото си мислите

Някои мълчат за такова преживяване, само защото се страхуват от мнението на другите. Но всъщност няма нищо лошо в това да искате да експериментирате в леглото. Това желание може дори да спаси скучна връзка и да направи добрата още по-добра.

Купете BDSM аксесоари от Sex Shop Cleopatra за много нови усещания!

Kink BDSM облекло

Би било хубаво да обсъдите Вашите желания

Преди да започнете да сбъдвате фантазиите си, обсъдете с партньора си детайлите. Споделете си един на друг какво очаквате от това преживяване, какви граници сте готови да достигнете и за какво мечтаете. Важно е да се доверите един на друг!

Започнете с малко

Първият път нямате нужда от много аксесоари. Един кожен колан ще Ви свърши чудесна работа. Той ще придаде на интимността ново усещане.

Помислете за комфорта

Когато става въпрос за експерименти с леглото, е много важно да се чувствате комфортно. Доверете се на усещанията и разберете колко далеч сте готови да отидете.

Можете да започнете с ограничения

В началото вързаните ръце или други начини за ограничаване на свободата може да изглежда странно, но за мнозина чувството за безпомощност и прехвърлянето на контрол върху партньор е важна част от приятните чувства от BDSM.

Подчинен партньор в БДСМ сесия

Наслаждавайте се

Сексът е удоволствие, интимност и радост, затова е важно да се отпуснете и да се забавлявате. Мнозина се притесняват кое е правилно. BDSM предоставя почти неограничени възможности по отношение на избора на места и секс играчки, така че пред Вас е огромно поле за експерименти, завладяване на нови хоризонти и, разбира се, да опознаете себе си.

Терминология в BDSM средите

Switch – Размяна или превключване. Това е партньор, който сменя ролята си от доминиращ на подчинен и обратното.

Vanilla – Ванилия, обикновен секс. Често наричан като такъв от BDSM ентусиастите. Това е обикновен секс, в който не се практикуват BDSM елементи.

Top – партньорът, който упражнява BDSM акт в една сцена.

Bottom – партньорът в сцената, който следва заповеди и получава усещания.

Доминиращ партньор в БДСМ игра

Safeword / Безопасна дума – това е ключова дума или фраза, която се използва за незабавно прекратяване на BDSM играта. Тази дума трябва ясно да се определи от партньорите преди да започне БДСМ сесията. Задължително трябва да се спазва, в повечето думи става дума за лична безопасност. По-общо използвани думи са цвета „червен“, който означава „стоп“ и цвета „жълто“, който означава, че се достига предела на възможностите.

Submission contract – договор за подчинение. Това е формален документ, който описва и налага отношенията между подчинен и доминиращ. В него се съдържат всички сексуални разбирателства, правила и наказания.

Fetish / Фетиш – обект, чувство или част от тялото, чието присъствие създава силна възбуда в даден човек. Може да бъде част на тялото, например „Фуутфетиш“ (Фетиш към крака).

Финансова доминация – лице, който разполага с пълен контрол върху финансите и спестяванията на подчинения. Разполагат с правото да използват тези пари за собствени облаги.

Drop / Падение – физическо или емоционално изхабяване, случващо се след сесия. Всеки един в отношенията може да го изпита. Плачене, треперене и тъга са сигнали за drop.

Селекция BDSM секс играчки за доминация и подчинение

Aftercare / Грижа – случва се след края на фетиш сесията. Грижата е емоционална и физическа близост, която е необходима, за да предотврати евентуално падение. Обикновено топът поема инициативата и полага грижа.

Edge Play / Игри по ръба – BDSM практики, които се считат за по-опасни и интензивни. Душенето е вид такава игра.

Hard Limit / Твърд лимит – действие в BDSM отношенията, което някой никога не би направил. Твърд лимит не може да бъде преговарян.

Soft Limit / Мек лимит – ограничение, което е по-гъвкаво от твърдия лимит. Обикновено е акт, от който партньора се притеснява, но при подходящи условия би изпробвал.

Протокол – правило или група от правила, които следва да се спазват в BDSM сесия.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Винаги готови за BDSM: какво трябва да знаете преди първия си опит" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com