Ajax Loader

ТОП 5 грешки, които двойките допускат

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Сега проверете дали тези грешки се отнасят и за Вас.
Опитайте се да намерите поне една двойка, която никога не се е карала! На 99,9% сме сигурни, че няма да успеете. Най-вероятно сред близките Ви има и такива двойки, които абсолютно винаги се карат или, може би, Вие самите сте в такава връзка (надяваме се, че не).

Какъвто и да е случаят, всички хора се стремят към хармония в личния си живот, но самите те често правят всичко, така че никога да не се стигне до това.
И така, ние събрахме пет основни комуникативни грешки, които повечето двойки правят, обричащи своите отношения на провал.

1. Смятат, че всичко може да се реши с един откровен разговор

Вероятно сте чували много пъти, че комуникация е най-важна за една щастливата връзка. И наистина е така, но си струва да запомните, че първо, никога не можете да разрешите нещо само с един разговор. Такава комуникация е необходима, както се казва, да влезете в релсите. Второ, преди да започнете откровен разговор помежду си, е необходимо да намерите правилния подход.

Под правилния подход имаме предвид например физическия контакт в момента на диалога и споменаването на това как се цените и обичате. Понякога само чрез разговори можете да решите всички проблеми и да постигнете взаимно разбиране, обаче, ние ще повторим това отново, трябва да сте сигурни, че в момента на изясняване на отношенията сте на една и съща вълна и, ако спорите, го правите продуктивно, а не разрушително.

2. Очакват мислите им да бъдат прочетени

Колкото и да ни се иска, за съжаление хората все още не са се научили да четат мисли. Освен това, понякога дори по време на разговор не се разбираме веднага, така че все още сме далеч от телепатията.

В повечето случаи разчитаме на здравия разум, например, че самият партньор ще измие мръсните съдове, което е логично. Но понякога изглежда се надяваме да се погрижат за нас при определени обстоятелства. Например, когато се разболеем, по някаква причина си мислим, че партньорът ни ще ни донесе чай или лекарство без да сме го помолили за това. Въпреки това, винаги трябва само любезно да помолим за желанията си, а не да чакаме, да се обиждаме, ако това не се случи, и след това да се скараме.

3. Мълчат за своите чувства, за да не започнат конфликт

Ако един от партньорите или дори и двамата не са склонни към конфликти, това означава, че най-вероятно те ще оставят емоциите за сметка на удоволствието на другия човек. Може би това правят и двете страни в отношенията. Щастието от такова мълчание обаче не е достатъчно, защото в един момент количеството натрупани чувства ще прелее чашата.

Научете се да говорите за своите чувства и преживявания, не се страхувайте да изглеждате уязвими. Говорете откровено. Учтиво съобщавайте за дискомфорта си веднага щом се появи. Не позволявайте на злобата да се натрупва и да прерасне в цял куп претенции.

4. Фокусират върху евентуално неразрешими проблеми

Има обаче ситуации, когато един от партньорите не иска и отказва да направи компромиси. Той се фиксира върху неразрешим проблем, предизвиквайки защитна реакция у другия партньор. Той не иска да спира и продължава токсични разговори, превръщайки ги в монотонни лекции. Това поведение се нарича „синдром на кълвач“.

Почти никога не води до конструктивен диалог, а отвън изглежда така: единият казва нещо енергично, а другият мълчи. Няма диалог, спорът не е решен и отношенията се влошават. Ако някой от партньорите има „синдром на кълвач”, трябва да се опитате да спрете да четете едни и същи лекции и да опитате различен подход в комуникацията с партньора.

5. Не могат да гледат на ситуацията от гледна точка на партньор

Понякога е доста важно да положите усилия, за да погледнете на конфликта от позицията на партньор, защото често хората забравят да направят това и продължават да настояват сами.

Емпатията е едно от най-важните умения, които можете и трябва да практикувате. Това не означава, че човек винаги трябва да се съгласява с другия, просто трябва да се постави на негово място, което ще Ви позволи да погледнете на ситуацията от позицията на независим наблюдател.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "ТОП 5 грешки, които двойките допускат" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com