Ajax Loader

Синхронно плуване: каква е тайната на едновременния оргазъм

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Оргазмът, изпитан едновременно от мъжът и жената, е свещеният секс граал. Или е показател, че партньорите са перфектни един за друг. Въпреки факта, че можем да мислим за едновременния оргазъм като някакъв показател, че отношенията са достигнали най-високия си просперитет и развитие, някои сексолози все още се съмняват дали синхронният оргазъм е надценен като феномен.

С какво ще помогне синхронен оргазъм

При оргазъм се отделя невероятно количество хормони, които Ви карат да чувствате удоволствие, радост, щастие, любов и други такива чувства.

Хормони като ендорфин, допамин, окситоцин и серотонин се отделят по време на секс и оргазъм не само при жените, но и при мъжете. Съответно, ако оргазмът се появи едновременно при мъжът и жената, може да допринесе за по-дълбоко чувство на щастие и на двамата партньори, което, безспорно, може да окаже положително влияние върху отношенията.

Но действието на хормоните е само временно – в противен случай, получавайки оргазъм само веднъж, бихме изпаднали в състояние на еуфория до края на дните си. Чувствата на удовлетворение могат да се появят и изчезнат, но наистина хармоничната връзка между двойките изобщо не зависи от способността на мъж и жена да постигнат оргазъм едновременно.

Очакване vs. реалност

Партньорите най-често постигат едновременен оргазъм в порно филми, игрални филми или в романи за възрастни. В реалния живот обаче ситуацията е малко по-различна. Най-реалистичният сценарий за секс между двама души изглежда така: единият от партньорите достига върха на удоволствието първи, а след това помага на другия партньор да получи парчето си от пая. Като цяло сексолозите са съгласни, че за хармонията в сексуалния живот е важно да се комбинират два начина на функциониране: „алтруистичен“, изразен в грижа за партньора и желанието да му се достави удоволствие, и „егоистичен“, който включва фокусиране на вниманието върху себе си, собствените желания и удовлетворения. Просто казано, всеки от партньорите трябва да се стреми не само да получи оргазъм, но и да гарантира, че партньорът също го е получил.

Защо синхронният оргазъм не е закономерност

В стремеж към едновременен оргазъм трябва да анализирате целия сексуален цикъл, за да разберете защо Вие и Вашият партньор достигате кулминацията в различно време. В допълнение към факта, че биологичните параметри и степента на чувствителност към стимулиране на ерогенни зони варират от човек на човек, всеки може да преследва различни цели, докато прави секс. Не е рядко срещан сценарий, при който мъжът работи изключително в „егоистичен“ режим: той се стреми само към оргазма си, а удоволствието на жената не играе особена роля за него.

Помислете за разликата между мъжете и жените. Пътят към мъжкия оргазъм е сравнително прав, докато пътят към женския оргазъм е криволичеща пътека, по която никога не може да се знае със сигурност дали ще достигнете целта. Обърнете се към числата. Мъжът се нуждае средно от две до пет минути, за да постигне оргазъм. Една жена се нуждае от около десет до петнадесет минути. Тази разлика се дължи на факта, че механизмите на възбуда и удоволствие у представители на различен пол се различават един от друг. Но това не означава, че при еднополовите двойки шансовете за едновременен оргазъм са по-високи: факт е, че дори във всяка група – мъже и жени – показателите ще се различават.

Как тогава да изпитате оргазъм едновременно с партньор

Въпреки факта, че по пътя към едновременния оргазъм можете да срещнете много препятствия, той все пак може да бъде постигнат. И ако искате да свършите заедно с партньора си, можете да използвате няколко трика.
Например, ако причината за липсата на едновременен оргазъм е, че една жена се нуждае от повече време от мъжа, трябва да наблегнем на нейното стимулиране. Първо, качествена и по-продължителна любовна игра няма да навреди. Тя ще позволи на жената да бъде максимално възбудена, което по време на секс ще я направи по-податлива и чувствителна към стимулация. Второ, само прониквания не са достатъчни: както знаете, само 20% от жените са в състояние да изпитат оргазъм само от проникване, но ако наблегнем и на стимулация на клитора заедно с вагиналната, шансовете за достигане на оргазъм се увеличават до 80%. Трето, мъжът може да се забави. Ако видите и почувствате, че мъжът е на прага (можете да разберете това чрез бързо дишане, изражение на лицето или ускорени прониквания), помолете го да забави малко. Можете също да отложите оргазъм при мъж, като издърпате леко скротума му надолу – правете го внимателно, не натискайте и не дърпайте прекалено силно, за да не причините болка. За да може всеки партньор да достигне оргазъм, можете да използвате специални лубриканти – охлаждащи и задържащи за мъжете и затоплящи и възбуждащи за жените. Можете дори да ги използвате заедно. За да направите това, нанесете охлаждащ лубрикант върху пениса, поставете презерватив отгоре, така че ефектът от лубриканта да се отнася само за мъжа, а в същото време жената може да използва затоплящи и стимулиращи гелове.

Купете специален лубрикант със задържащо действие от Sex Shop Cleopatra, за да сте сигурни, че ще изпитате оргазъм едновременно с партньора си.

Не е задължителна цел

В обобщение: едновременният оргазъм е по-скоро изключение от правилото, отколкото самото правило. В същото време не може да се каже, че е невъзможно едновременно да изпитате оргазъм с партньор. Ако обаче това не се случи, като се вземат предвид биологичните и психофизичните характеристики на всеки човек, със сигурност може да се каже, че хармонията в двойката не е в опасност. Сексът не трябва да се превръща в състезание, на финала на което ще има оргазъм едновременно с партньора, в противен случай съществува риск да спрете да се наслаждавате на интимността като цяло. Целта на общуването е удоволствието, а не синхронността. Но чувственото правене на любов, след което всички сме доволни, обикновено е достатъчно, за да сме щастливи.

Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Синхронно плуване: каква е тайната на едновременния оргазъм" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com