Ajax Loader

Секс след раждане: експертни съвети как да го подобрите

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Както знаете, партньорите обикновено са с различни характери. А след раждането разликата в характерите може да стане още по-сериозна. Защо се случва това и как да се поправи?

Раждането и хормоналният фон след него може силно да повлияят на либидото. Освен това има и съпътстващи състояния: нощи без сън, нерви, стрес, грижа за себе си и бебето. Но експертите предлагат да не се правят крайни изводи. Всичко е поправимо.

Вашето тяло

Може да ви се струва, че просто нямате настроение за секс, но има физиологични причини за намаляване на либидото. Често това се повлиява от кърменето: нивото на пролактин се повишава и естрогенът става по-малко. Естественото смазване също намалява, което може да направи секса болезнен и неприятен. Решението е лубрикант.

Купете лубриканти от Sex Shop Cleopatra и се насладете на невероятни интимни забавления!

След раждането си струва да изчакате около месец и половина преди първия сексуален контакт, особено ако е имало цезарово сечение или епизиотомия. Много жени изпитват болка, което ги кара да стягат мускулите на влагалището и да „не пускат“ партньора вътре. Трябва да стане бавно и внимателно, за предпочитане с дълга любовна игра.

Вашият мозък

В някои случаи може да изглежда, че комуникацията с партньора ви е разсейване от грижите за самото дете. Нищо подобно! То се нуждае от родители, които обичат освен него, също и те взаимно.

Друг проблем е липсата на желание поради факта, че сексът изглежда като нещо ненужно, поне засега. Липсата на сън, постоянната тревожност за бебето често засягат и двамата родители.

Много жени не харесват собственото си тяло след раждането, но в повечето случаи мъжете просто не му обръщат внимание!

Друга проблем е, че голяма част от родителите развиват следродилна депресия. Ако усещате подобно нещо, по-добре е да посетите лекар.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Секс след раждане: експертни съвети как да го подобрите" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com