Ajax Loader

Секс след раздяла: струва ли си?

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Във филмите сексът след раздялата винаги се показва едновременно светъл и романтичен. Но в живота, разбира се, се случва по различни начини. Това смятат сексолозите за него:

1. Защо искаме това?

Хората правят секс след раздялата и предизвикват различни усещания. Някой иска да припомни за последен път какво е добро в тази връзка, някой предпазливо се надява на продължаването на романа. Тези, които се разделят по обективни причини и не съжаляват, получават добро сбогуване и ако някой от бившите партньори има надежда, всичко може да върви ужасно.

2. Как сексът след раздялата влияе на хората?

По различен начин. Понякога на хората им се струва, че са просто използвани, а други го правят, за да завъртят страницата напълно. В повечето случаи сексът след раздялата се случва, когато има неизказани неща. Виждате се за кафе, уж да се разберете какво ще се случи от тук нататък и докато се усетите – вече сте в леглото, натискате се и се събличате. И двамата знаете, че няма да завърши добре, но не ви пука.

3. Струва ли си да се въвлечете?

Ако сте се разделили в добри отношения и нямате оплаквания един за друг, защо не. Но ако искате да се съберете, по-добре е да не се опитвате, защото може да бъде болезнено и да бъдете наранени. Емоцията от отказ никога не е приятна.

4. И ако забременея?

Този въпрос трябва да бъде оставен на вашата съвест. Очевидно е, че прощалния секс не е замислен, за да заченете, освен ако това условие не бъде обявено на бившия партньор с негово съгласие. Ако всичко се случи случайно, вероятно ще трябва да разрешите този въпрос заедно. Внимание! Много млади жени взимат решенията еднолично с оправданието “моето тяло=мое решение”. Това е донякъде вярно, но не е всъщност така. Бащата има абсолютното право да участва в решението. Нашият съвет е да обсъдите всички варианти, да изкажете всичките си притеснения и да вземете заедно решението.
Има и по-лесен начин! Не правете секс след раздялата. 🙂

Сексперт от Cleopatra
Сексперт от Cleopatra

Нашите автори пишат полезни, интересни и понякога забавни истории и съвети - ЗА ВАС!
Ако имате интересни предложения ще се радваме да ги споделите с нас.