Ajax Loader

Секс по време на цикъл – предимства и недостатъци

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Голяма част от дамите изпитват притеснения да практикуват секс през периода на менструацията си. Страха от болка и възможно развитие на инфекциозни заболявания спира около 60% от жените и предизвиква дискомфорт както в тях, така и в мъжете. Сексуалното желание може да бъде подтиснато но голям брой от нежния пол изпитват най-удовлетворяващите оргазми в живота си през този период.

Може ли да се прави секс по време на цикъл?

Съвременната медицина не забранява дори окуражава сексуалния контакт по време на неразположението. Има немалък брой причини да имате интимни контакти по време на месечния си цикъл.

Какви са предимствата ?

Секса помага в много отношения и може да бъде незабравимо преживяване, ето част от предимствата свързани с практикуването му по време на цикъл:

  • По-малко болки и спазми;

Когато получавате оргазъм мускулите на матката се свиват и отпускат периодично. Това движение успокоява спазмите и болките в началото на този период. Има доказано положителен ефект.

Ако успеете да се абстрахирате от кръвта, ще се убедите, че тя носи своите ползи. Навлажнява допълнително и подпомага приятното преживяване през сексуалния процес. 

  • Понижава стреса и е от полза при безсъние;

Тежкото неразположение възпрепятства съня. Болките и спазмите се засилват през късните часове, което води до събуждания и трудности със заспиването. Добрия сексуален акт понижава затрудненията със съня, нивата на стрес и уравновесява кръвното налягане.

В менструация хормоналните нива на естроген и тестостерон в женското тяло се менят. В началото нивата са най-ниски, но след това започват да се повишават, което води до стимулиране на сексуалното желание.

  • Оргазми;

Много жени твърдят, че при интимни забавления в този период изпитват много по-силни и удовлетворяващи оргазми отколкото през останалата част от месеца.

Има ли недостатъци?

Недостатъци има както при всичко, но това не значи, че са повече от положителните страни. Ето ги и тях:

  • Ниско самочувствие;

Повечето жени са страшно чувствителни и раними през месечния си цикъл. Недоброто състояние на кожата и подпухването допринасят за понижаване на самооценката. 

  • Смени на настроението;

Честата смяна на настроението не предразполага интимни преживявания. Напрежението се предава и на партньора.

  • Инфекциозен риск;

През период на неразположение има висок риск от инфекциозни заболявания, кръвта е прекрасна среда за развитие на бактерии. Риска за възпаление на вътрешната лигавица на матката е огромен. Това е причина да не забравяте за употребата на презерватив.

Какво препоръчват от Cleopatra?

От онлайн магазин Cleopatra съветват да се спазват хигиенни правила, които ще помогнат избягването на голяма част от възможните проблеми вследствие от секс по време на цикъл.

  • Душ;

Преди интимен контакт е добре и двамата партньори да вземат душ. Промивката е непрепоръчителна за да не бъдат отмити последните вещества във влагалището.

  • Кръвотечение;

По време на акта е възможно изтичането на кръв. Ако не ви е комфортно в банята, можете да поставите кърпа, за предпочитане в тъмни цветови нюанси върху леглото. Намаленото осветление и романтичните свещи биха отвлекли вниманието от бъркотията която може да възникне по време на цикъл.

  • Поза;

Важен е правилния подбор на пози. Мисионерската е идеална за случая, избягвайте дълбокото проникване.

  • По-къс цикъл;

Секс през този период може да намали продължителността му. Съкращаващите мускулни спазми при оргазъм помагат на женското тяло да се прочисти от секретите, което съкращава процеса. 

От Cleoptara съветват сами да прецените плюсовете и минусите. Сексуалните приключения по време на цикъл отдавна не са табу. Направете експеримент с партньора си и решете дали сте за или против.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Секс по време на цикъл – предимства и недостатъци" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com