Ajax Loader

Секс без презерватив – какви са опасностите – Cleopatra

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Кондомите са едни от най-използваните предпазни средства срещу нежелана бременност и полово предавани заболявания. Плюсовете и минусите от употребата трябва да бъдат преценени за да можете да прецените желаете ли да ги употребявате или не. 

Повече за това какви са опасностите при секс без презерватив, ще разберете от Cleopatra.

Какво представлява презерватива?

Той е гумена обвивка, слагаща се на пениса за да събере спермата, като предотвратява попадането й във влагалището. Създава илюзията за изключително тънка разтеглива торбичка с резервоарче събиращо семенната течност. Кондомите биват предлагани в разнообразни форми и размери. Могат да бъдат изработени от множество материали със или без лубрикант, ароматизирани, цветни или оребрени.

Какви са недостатъците на секса без презерватив?

Секса без презерватив може да бъде опасен. Хубаво е да прецените заслужава ли си риска. Ето какви са недостатъците от липсата му:

Липса на надеждна защита

Най-добрата полза от кондомите е защитата от забременяване и полово преносими болести. Те са сред най-ефективните форми на контрацепция ако не бъдат употребявани нивото на риск е огромно.

Не позволява спокоен и свободен сексуален акт

Когато правите секс без кондом няма как да избегнете тревогите от възможността за забременяване. Това води до вземане на хапчета за спешна контрацепция, които от своя страна нанасят удар на хормоналния баланс.

Ако не използвате презерватив ще се нуждаете от противозачатъчни хапчета

При това положение ще трябва да следвате строг прием ежедневно. Хапчетата са ефективни но не предпазват от полово преносими болести.

Какви са ползите от секса без кондом?

Освен недостатъци сексът без кондом има и своите абсолютни ползи:

Не се разваля общото сексуално удоволствие

Има мъже, които не могат да поддържат ерекцията си след поставянето на презерватив. Самото поставяне на кондом нарушава последователността и понижава сексуалното удоволствие.

Латексова чувствителност

Хората с алергии към латекс не могат да използват кондоми изработени от този материал. Това представлява сериозна трудност, тъй като безлатексовите модели са редки и скъпи.

Чувствителност

Чувствителността, която имате по време на интимните забавления при липсата на кондом е много по-голяма. Изпитваното удоволствие е доста над обичайното ниво. 

Понижаване на стреса

Оказва се, че жените правещи секс с половинката си без презерватив са по склонни да не изпитват депресивни състояния. Съдържанието на спермата съдържа поне три антидепресанта, които повишават настроението, подобряват общото психологическо здраве и подсилват съня.

Вземете си качествени презервативи от Cleopatra!

Кога можем да правим със и кога без?

След бързото запознаване с предимствата и недостатъците при използването на кондоми сами може да прецените дали искате да правите секс със или без тях. Всеки трябва да прецени рисковете за себе си. 

При по-младите в началото на сексуалният им път изобилства от лекомислие, но е важно да се прецени, че една преждевременна еякулация би довела до нежелана бременност. Възможността за заразяване с полово преносими инфекции също не е за подценяване. Тези фактори допринасят за бъдещи психически и физически увреждания.

Посетете онлайн магазина на Cleopatra и разгледайте предложенията за безопасен секс. Разнообразието от презервативи също не бива да бъде пропуснато. Изберете между безлатексови, тънки, оребрени, притежаващи различни вкусове, аромати и цветове. Огромния избор оставя решението във вашите ръце.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Секс без презерватив – какви са опасностите – Cleopatra" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com