Ajax Loader

Преждевременна еякулация. Как да я преборим?

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Темата е свързана с всичко за преждевременната еякулация или по-важното как да не свършваме толкова бързо. Знаем, че това е проблем, който засяга много от мъжете, но при 90% от случаите е само в определени моменти. Тази статия е подходяща за мъже, които имат проблеми с преждевременната еякулация или просто искат да правят по-дълго секс.

“Може да не ми повярвате, но и аз имах проблеми с преждевременната еякулация” – казва Johnny Sins (известен американски порно актьор) в последното си интервю. В него той разказва за голяма част от методите, които е използавал, но ние изготвихме ПЪЛЕН списък с методи и хитрини, които могат да се справят с преждевременната еякулация.

Какво точно значи “преждевременна еякулация”?

Според WebMD това е неконтролираната еякулация малко след проникването или в по-тежки случаи, преди проникването. Това е явление, което се случва с минимална сексуална стимулация. В 100% от случаите бързото свършване води до незадоволителен секс и за двамата партньори, липса на самочувствие и увереност, тревожност и депресия. Това е най-често срещаната форма на мъжка сексуална дисфункция, която засяга всеки един мъж в определен етап от живота му.

„Самият аз преживях преждевременна еякулация в живота си, когато бях по-млад. Това беше проблем. След като станах по-възрастен и по-опитен, се научих как да контролирам аспектите, които влияят върху този проблем. Когато напишеш в Google „преждевременна еякулация“ излизат антидепресанти и хапчета. Това е недопустимо, защото младите остават с грешно впечатление за проблема.“ – споделя Борислав Дончев, собственик на Cleopatrabg и наш любим шеф! (това изобщо не е подмазване…) 

“Това е сериозна ситуация. Когато сте по-млади очаквате

 преживяването да е страхотно и ще бъдете феноменални, и ще направите точно това, което видяхте по телевизията.Това обикновено не се случва. Не е необходимо да се стресирате. Нещата ще станат по-добри. – Мнението на Johnny Sins по темата.

В някои от случаите ще бъдете страхотни в секса, а в други ще сте ужасни и ще свършите веднага щом проникнете. И не можете да направите нищо по въпроса. В такива ситуации наистина може да се почувствате безсилни (освен ако не сте вече). Сексът свършва, но вие не сте задоволени или оставате с чувството, че не сте задоволили партньора си – това е много шиб*но (гадно) и определено оказва влияние върху мъжете.

Ще ви дадем някои съвети и трикове, които да ви помогнат да издържате по-дълго в леглото и да се справите изцяло с преждевременната еякулация. Но преди това ще ви представим и женската гледна точка на проблема. И не просто някаква гледна точка, а професионална такава от Cali Carter (американска порно актриса) и Kissa Sins (порно актриса и жена на Johnny Sins). Отговорите са ШОКИРАЩИ!

Какво казват жените за преждевременната еякулация?

“Понякога мисля, че е горещо. Ако Джони свършва по-бързо, когато се чукаме вкъщи мисля, че е горещо и сладко. Той е професионалист, а ти си успяла да го довършиш за по-малко от 3 минути – това са супер сили. Би трябвало да знае как да се сдържа, но изведнъж ти казва “Бебче, не мога” и си казваш – О, да! Успях.” – споделя Kissa Sins за интимния си живот с един от най-любимите порно актьори на планетата.

“Харесва ми, когато Джони свърши бързо, но ако това е като повтарящ се проблем, който винаги се случва – тогава, това не е добре.”

Възможни причини

Ще разгледаме някои от възможните причинители на преждевременна еякулация, на които да обърнете внимание веднага.

Психологически

Едни от най-често срещаните причини за поява на сексуалното смущение са от психологически характер. Освен че са причина за проблема, те могат да го задълбочат още повече.

Едни от главните психологически фактори, които оказват влияние са тревогата, притеснението и стреса. В забързаното ни ежедневие те могат най-силно да допринесат за възникване и задълбочаване на преждевременната еякулация, както и на редица други здравословни проблеми. За да овладеете ситуацията е важно да установите реалните причинители на тревожността, притеснението и силния стрес. Намалете работата, отпускайте се по-често и почивайте повече. След подобряване на психологическото състояние, значително ще се подобри и сексуалното ви представяне.

Друг често срещан причинител са депресивните състояния като ниско самочувствие, проблеми във възприемането на тялото си, изпадане в депресивни състояния и други подобни проблеми. Те могат да причинят не само незадоволително сексуално представяне, но могат да доведат и до пълно нежелание за секс. Съветваме всеки, който има проблем с депресията, да потърси професионална помощ от специалист.

Интимните проблеми също могат да повлияят негативно и да бъдат причина за преждевременна еякулация. Това са предишен лош опит, безразборен секс или интимни проблеми с вашия партньор. Прекалено високите очаквания или изисквания за секса от страна на партньора също могат да имат отрицателно влияние върху представянето в леглото.

Физически

Физическите проблеми като някои заболявания също могат да окажат влияние върху продължителността на половия акт. Ако имате някое от следните състояния е силно вероятно да се сблъскате и с преждевременна еякулация:

 • проблеми с простатата
 • заболявания на пикочния мехур
 • еректилна дисфункция
 • диабет
 • хипертония
 • множествена склероза
 • заболявания на на щитовидната жлеза
 • травми на гръбначния мозък
 • остеохондроза
 • хормонален дисбаланс
 • прием на определени лекарства
 • алкохолизъм.

Какъв е идеалният период от време, в който трябва да правите секс?

“Ако мъжът е наистина възбуден, а аз съм просто уморена, но трябва да бъда перфектната приятелка… В идеалния случай пет минути би било хубаво. Ако може да издържи пет минути и да свърши – тогава е страхотно.” – Признава Cali Carter.

“Има време, когато съм възбудена и мога да приключа след 30 секунди. През нощта е времето, когато аз съм най-страстна и искам да отделя повече време. Мисля, че всичко над 15 минути става някак скучно. В действителност момичетата не се нуждаят от секс повече от половин час.” – споделя Cali Carter за сексуалния си живот извън порно филмите.

*

Хубаво е мъжете да чуят гледната точка на жени, въпреки че тези не са като средностатистическите жени, но разполагат с много повече опит и познания за преждевременната еякулация, отколкото другите жени.

“Аз определено се вслушвам в съветите им.” – Джони Синс


Добре, нека вникнем в начините, по които можете да издържате по-дълго в леглото. Може да сте чували за някои от тези техники, други може да са напълно нови за вас. Част от тях ги препоръчваме на клиентите си и не сме получили лоши отзиви. Ще разкрием всички техники, които познаваме и по този начин вие, момчетата, можете да пробвате и да решите какво работи за вас и какво не.

Има два различни подхода, когато става въпрос за задържане и справяне с преждевременната еякулация. Единият е умствен, а другият е физически.

Физическите методи за справяне с преждевременната еякулация

Задържащи спрейове – продукт, който се използва от 90% от актьорите в порно индустрията, особено в началото. Използват ги, защото често са нервни в началото и искат да се уверят, че няма да свършат бързо на сцената. Проблемът със задържащите спрейове е, че партньорът ви ще усети, че използвате такъв спрей или крем и няма да си замълчи по въпроса. Когато използвате задържащ спрей задължително трябва да предупредите партньора си. Уверете се, че половинката ви знае какво се случва, защото ако се появи изтръпване, може да помисли, че нещо не е наред с нея.

Ако задържащите спрейове са подходящи за вас, уверете се, че нанасяте правилната доза, за да не прекалите и да не останете разочаровани и без никаква чувствителност в пениса. Повечето спрейове за задържане на еякулацията имат препоръчителна доза от 1 до 3 впръсквания. Ние препоръчваме най-много 2.

По-дебели презервативи – това е друго нещо, което можете да тествате. Всички компании се опитват да правят кондомите все по-тънки и по-тънки. Но ако искате да свършвате по-бавно задължително трябва да си купите по-дебели презервативи.

Използвайте презервативи! Винаги практикувайте безопасен секс, особено когато го правите с различни партньори!

Хранителни добавки за по-бавна еякулация – обикновено се срещат под формата на хапчета или капсули. До ден днешен и самите ние от Cleopatra не сме убедени в точното действие на този тип продукти. В самото им описание не се дава точен отговор, освен че подобряват притока на кръв и забавят изпразването. В 100% от случаите препоръчваме на клиентите си да изпробват продукта единствено ако много държат. За някои хора действа, за други не – както и очакваме. Определено не е толкова популярен метод като задържащите спрейове.

Лекарствени средства с рецепта – това е метод, който никога не препоръчваме. Тези хапчета представляват вид антидепресант или нещо, което убива чувствителността.

Никога не препоръчваме лекарствени средства с рецепта, освен ако нямате абсолютна нужда. Този метод е последното нещо, което трябва да опитате, само ако нищо друго не работи за вас и лекарствата са предписани от лекар.

Почивка по време на секс – най-лесното нещо, което можете да правите, е просто по време на секс да спрете, дори пенисът да остане в момичето. През това време можете да се докосвате и целувате докато изчакате 10-15 секунди. Партньорът ви няма дори да разбере какво правите. Може да помисли, че сте супер романтичен, искате да останете вътре в нея и да се целувате известно време.

Ключът към това е просто да се уверите, че тя не се движи, защото в противен случай отново ще ви стане “хубаво” и има опасност да се изпразните.

Пенис рингове – това са едни от най-популярните секс играчки сред мъжете. Те се поставят в основата на члена и по този начин задържат ерекцията по-твърда. Малко хора знаят обаче, че пенис рингът помага за по-бавното свършване по-време на секс. Тези секс играчки определено трябва да бъдат опитани поне веднъж в живота.

Метод на изваждането – ако почувствате, че сте на път да свършите, когато правите секс, е необходимо да спрете, да извадите пениса и да направите нещо друго. Можете да се насочите към оралната любов и да обърнете внимание на клитора. Така ще поддържате секса и в същото време ще си дадете почивка поне от 10 до 30 секунди, за да спадне оргазмът ви.

Сигурни сме, че половинката ви няма да има нищо против да го направите и след това да продължите с пенетрацията. Това е техника, която се използва от адски много мъже по цял свят.

Метод на стискането – необходимо е просто да стиснете пениса си в основата или точно под главичката. Това се прави ако почувствате, че сте стигнали твърде далеч и сте на секунда от свършването. В повечето случаи това би спряло свършването и ще ви позволи да овладеете ситуацията. Има моменти, в които няма да успеете да се овладеете, но с времето ще опознаете тялото си перфектно и ще знаете точния момент, в който да го направите.

В повечето случаи комбинация от метода на стискането, изваждането и почивката ще бъдат доста успешни заедно. Ако опознаете тялото си до съвършенство дори няма да помислите да закупувате спрейове за задържане, хапчета и т.н.

*

Чували сме невероятни истории. Има хора, които правят всякакви луди неща, когато са близо до оргазъм и искат да задържат свършването си. Има мъже, които се удрят в лицето или в корема, или си причиняват друг вид физическа болка, за да се разсеят.

Очевидно не бихме препоръчали да го правите, но ако работи за вас и трябва да го правите, правете го. Виждали сме мъже със сини очи, но в сексът не трябва да се стига до там.

Ако сте в хомосексуална връзка абсолютно всичко важи и за вашите сексуални отношения! Тези съвети и методи са за абсолютно всички. Ние обичаме всичките с гей клиенти и не искаме да ги пренебрегваме.

Умствената страна на по-дългия секс и забавяне на свършването

Всичко, което трябва да направите е да мислите за нещо друго. Да, толкова е просто. Докато правите секс и дойде момент, в който ще свършите, но не искате това да се случва поради причини като:

 • Сексът не е бил достатъчно дълъг;
 • чувствате, че вие или партньора ви ще остане незадоволен;
 • изпитвате силни притеснения;
 • вече се е случвало достатъчно пъти, че да пострада самочувствието ви.

Победете преждевременната еякулация като си мислите за нещо друго. Много мъже мислят за футбол, спортни залози, математика и дори стихотворения!

От всичко това математиката е наистина страхотен избор. Просто започнете да събирате и изваждате числа и да ги умножавате и делите. Разбира се, това трябва да се случва наум. Би било доста нелепо да започнете да смятате на глас по време на секс. Направете всичко необходимо да се разсеете за момент и да овладеете оргазма си.

Умственият аспект става наистина важен, когато не искате или не можете да спрете, или партньорът ви не слуша.

Тренировки за справяне с преждевременната еякулация

Можете да ги правите дори у дома, докато мастурбирате. Да се докарвате до състояние преди оргазъм (еджинг) е перфектна тренировка, за да тренирате контрола върху оргазма и тялото ви. Когато стигнете до момента, в който предстои да свършите е нужно да спрете и да оставите хубавите чувства да изчезнат постепенно. След това започнете пак да мастурбирате докато се докарате до това чувство и направете същото.

Тази техника ще подобри контрола върху еякулацията и след време ще можете да го правите по-дълго, да се справите с преждевременната еякулация и да удължите секса.

За да направите тренировките вкъщи още по-успешни, можете да използвате и мастурбатори. Те представляват силиконови ръкави, които наподобяват женската вагина, уста или анус и чрез тях ще можете да подобрите усещанията от мастурбацията. Ние от Cleopatra можем да предложим богат избор от мастурбатори, които 100% ще подобрят тренировките за по-дълъг секс.

Съвет от Cleopatra:Задължително е да изпробвате горепосочените методи по време на мастурбация. Тогава ще добиете най-точна представа за това, което най-добре работи за вас! Дори не е нужно да имате партньор за да го правите.

Краят на преждевременната еякулация!

Споделихме с вас много методи, с които можете да подобрите сексуалния си живот. Бързото свършване е проблем за мъже по целия свят, особено ако сте млади и неопитни. С времето и опита вие ще се научите да контролирате тялото и психиката си и по естествен път да се справите с преждевременната еякулация.

Но не забравяйте! Най-доброто, което можете да направите е да поговорите с половинката си, ако имате проблем. Вашият партньор ще е готов да ви помогне както психически, така и физически, за да се справите с това. Ако искате още повече да подобрите сексуалния си живот можете да опитате и различни секс играчки за двойки.

Говоренето и опитът са ключовите неща, които създават и решават сексуални проблеми. Ние сме сигурни, че тези “проблеми” са временни и с тази статия ще успеете да се справите с преждевременната еякулация завинаги.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Преждевременна еякулация. Как да я преборим?" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com