Ajax Loader

Под качулката: необичайната структура на клитора и какво да правите с него

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Момичетата рядко говорят за телата си. Особено ако подозират, че тяхната анатомия е малко по-различна от на другите. Понякога в зряла възраст жените решават да кажат на лекар или приятел за подозренията си, че са устроени по различен начин. В нашия материал ще говорим за една особеност на клитора, която не е толкова рядка, но може да повлияе сериозно на сексуалния Ви живот.

Допълнително венчелистче

„В началото на миналата година разбрах, че моето„ цвете “е малко по-различно“, пише авторът на „Блъст“ Габриел Мос. „Той има няколко венчелистчета повече, отколкото му е необходимо, ако знаете какво искам да кажа.“ Най-вероятно не разбирате, защото не говорят за такива неща. Никой не казва: „Имам огромна качулка на клитора.“ Добре, може би „огромно“ – преувеличавам. Може ли да затъмни слънцето, причинявайки нова ледена епоха, през която ще оцелеят само мутантни плъхове? Не мисля така. Но достатъчно ли е да затвори всеки милиметър от клитора? О, да. ”

Първо, нека да отбележим, че няма два еднакви клитора, точно както няма двама еднакви близнаци. Всички сме различни – това е нормално. На второ място, всички клитори са покрити с качулка – мъничко парче кожа, прикрепено към срамните устни. Точно както препуциума затваря главата на пениса.

В повечето случаи, увеличавайки се от възбуда, клиторът „изскача“ от качулката. Но при някои жени той „се забива“, не излиза напълно. Това е вродена функция и не е страшно.

„Миналата година, след поредния неуспешен опит да се наслаждавам на кунилингус, ми беше любопитно“, продължава г-жа Мос. – „За да изпитам оргазъм, имам нужда от доста силна стимулация върху клитора и винаги съм била убедена, че оралният секс просто не е за мен. От чисто любопитство, въпреки това взех огледало и погледнах „под качулката“ … за да открия, че не виждам собствения си клитор. Усещам го, но не го виждам. Клякам над огледалото (което си купих специално за изучаване на клитора си) и не мога да го намеря! Беше изцяло покрит с клиторната качулка. „

Как това се отразява на секса?

И така, как да разберете, че сте щастливият собственик на увеличена качулка? Ако погледнете, но не виждате (знаете със сигурност, че клиторът трябва да е точно тук, но го няма), най-вероятно той е скрит под качулка.

Първият въпрос, който най-вероятно Ви интересува, е: как това ще се отрази на сексуалният Ви живот? Мос също беше разтревожена: „Във всяко сексуално несъвършенство обвинявах мизерната качулка. Не съм виновна, че им отнема толкова време и усилия, за да ме докарат до оргазъм“.

Тя се обърна към лекар за съвет и чу нещо неочаквано. Д-р Ванеса Марин, секс терапевт, каза на Мос, че жените със скрит клитор са по-чувствителни от останалите. Ако преместите качулката, тогава клиторът, който по принцип не получава стимулации директно, просто ще „загуби главата си“ от удоволствие.

Как да го поправим?

Всъщност има по-радикален начин да се отървете от допълнителното парче кожа – премахване на качулката на клитора. Пластичната хирургия на клитора може да бъде козметична – когато жената не е доволна от външния му вид, или функционална – когато една жена иска да повиши чувствителността на клитора си.

 Феминистките организации настояват, че това е незадължителна процедура, създадена само защото жените не приемат своето собствено многообразие. Няма доказателства, че премахването на качулката ще има положителен ефект върху сексуалния живот.

Какво да правим?

Ако не сте готови за фундаменталните промени в тялото си, ние изцяло Ви подкрепяме в това. Освен това, дори ако Ви се струва, че чувствителността на тази зона е по-малка, отколкото би могла да бъде, имаме няколко препоръки за Вас.

  • Използвайте лубрикант. По принцип допълнителното смазване никога не е излишно.

Купете лубрикант с гъделичкащ ефект Playtime от Sex Shop Cleopatra.

  • Стимулирайте по-силно. Ако има „допълнително парче“ кожа между клитора и пръстите (или езика му), може да ви е необходима по-силна стимулация от жените, чиито клитор не е скрит.
  • Помогнете си с пръсти. Стиснете клитора с палец и показалец и го масажирайте като пенис. Това е популярна техника и благодарение на нейна помощ “стигате“ до клитора, дори и през „качулката“.
  • Импровизирайте. Ако разбирате, че оргазъм чрез стимулиране на клитора не е вашият вариант, опитайте нещо друго. В крайна сметка върху тялото Ви има огромен брой чувствителни места и абсолютно не е необходимо да се фокусирате само върху клитора.

Не забравяйте, че Вие ​​и тялото Ви сте красиви, обичайте се и се забавлявайте.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Под качулката: необичайната структура на клитора и какво да правите с него" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com