Ajax Loader

Оргазъм в детайли: всичко, което трябва да знаете за него

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Оргазмът може да бъде описан по различни начини. За един човек може да изглежда като поредица от слаби електрически заряди, за друг – вихрушка от приятни усещания. Всеки знае как да го постигне, но какво представлява всъщност – ще отговорят учените.

Разберете още интересни неща за секса от секс блога на Sex Shop Cleopatra!

Основна информация

Това е усещане на силно сексуално удоволствие, което се появява по време на сексуална активност. Ето как го описва научната литература – това са 8-12 стереотипни (подобни) мускулни контракции, като времето между първата и втората е средно 0,8 секунди и се учеличава с всяка следваща. Контракциите се появяват в областта на таза, при жените могат да се наблюдават във влагалището и ануса, при мъжете – в гърба.

Тези контракции оргазъм ли са?

Да, но тази концепция е по-широка, защото самите контракции на мускулите носят толкова удоволствие, колкото ходенето до тоалетната. По време на секс цялата стимулирана област и се възбужда и се увеличава чувствителността й. Контракциите спомагат за по-бързото кръвообращение на гениталиите, така че оргазмът не е причината за отделянето на хормоните на удоволствието, а по-скоро следствие.

Защо съществува?

В тази област не са правени много изследвания. Учените все още не могат да установят какво точно причинява това върховно удоволствие, но има много теории. Някои го смятат за нещо подобно на пристъп, когато в за кратък момент са засегнати много нерви, което причинява рефлекторни движения. В нормални условия мозъкът не позволява на тялото да прави това, защото е рисковано. Така че това е уникално състояние!

Каква роля играе мозъкът?

Най-важното е мозъкът също да иска секс. Дори при директна генитална стимулация нищо няма да се случи без участието на мозъка.

Митове

Или по-скоро теории, които все още не са доказани – мъжете не могат да получат мултиоргазъм.

Някои учени също се съмняват в мултиоргазма при жените – щом те се появят през определен период от време, трябва да се считат за отделни събития. Следователно, такова понятие не съществува изобщо!

Друг мит са вагинални и клиторни оргазми. Невъзможно е да се каже с пълна сигурност откъде произлиза всеки конкретен оргазъм! При вагинален секс без стимулация на клитора той все пак получава своята порция удоволствие, но косвено. По време на проучванията учените не са открили разлика между естеството и вида контракции в различни варианти на оргазъм и от научна гледна точка те са едно и също. Изследванията обаче продължават и все още не се знае какво ще бъде открито в бъдеще.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Оргазъм в детайли: всичко, което трябва да знаете за него" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com