Ajax Loader

Наръчникът за мастурбация: За жени

Оцени статията
(20 ревюта)
наръчник за мастурбиран е за жени

Мастурбирате ли? И ако отговорът е положителен, колко често го правите? Будят ли тези въпроси у вас чувство на неудобство, ако сте жена? Въпреки, че темите свързани със секса отдавна се дискутират свободно сред обществото, въпросът относно мастурбацията при жените все още е табу за голяма част от нежния пол. 

Настоящата статия представлява кратък наръчник относно мастурбацията при жените, като дава ценни съвети, с които да се насладите свободно на своята собствена компания. И цели да даде необходимите знания на младите жени, да опознават тялото и сексуалността си по положителен начин.

Как ни влияе мастурбирането?

Мастурбирането е естествен интимен акт както при жените, така и при мъжете и ни позволява да изследваме телата си, да разберем собствените си желания и да си доставим сами сексуално удоволствие. 

Самозадоволяването допринася за по-висока самооценка и по-положителни възприятия относно собственото тяло. Редовната мастурбация може да има различни физически и психологически ползи, като облекчаване на стреса, напрежението, менструалните болки, регулиране на менструацията, по-добър сън и повишаване на настроението.

Съвети за мастурбация за жени

При мастурбирането няма правила и ограничения – всичко се свежда до това, което удовлетворява вашите лични сексуални желания. Въпреки това можете да подобрите тези интимни моменти с няколко лесни техники:

  1. Изследвайте Вашата анатомия – Интимните части при жените, които играят най-важна роля при мастурбацията, включват клитор, срамни устни, вагина и G-точка. Всяка от тези зони има своето голямо значение в сексуалното удоволствие и запознаването с тях може да подобри мастурбацията:

  2. Клиторна стимулация – Клиторът е изключително чувствителна област, в която са съсредоточени между 6000 и 8000 нервни окончания. Поради тази причина към него следва да се подхожда внимателно. Можете да започнете клиторната стимулация с нежен масаж с пръсти или други секс играчки и клиторни стимулатори. Експериментирайте с различни скорости, натиск и пози, за да откриете най-приятната за Вас комбинация. За още по-неповторимо усещане можете да докосвате нежно и срамните устни. Използването на лубрикант ще подпомогне процеса за достигане до оргазъм.

  3. Вагинална стимулация – За да бъде приятна вагиналната стимулация и за постигане на силен оразъм, е необходимо да сте “мокри”. Това може да стане по най-различни начини, като овлажняване с лубрикант, стимулиране на клитора, гледане на порно филми, както и като си представяте ситуации, които ви възбуждат. Можете да започнете бавно и нежно да вкарвате пръсти във вагината, като постепенно усилвате темпото. За още по-приятно изживяване можете да използвате вибратори. Създадени специално да задоволят сексуалните желания на жените, те имат много предимства: не се уморявате; можете да ги настроите спрямо вашите предпочитания относно скорост и вибрация; сами избирате кой размер е най-подходящ.

  4. Комбинирайте и експериментирайте – За да изпитате силни и неповторими оргазми при мастурбация, можете да комбинирате клиторна и вагинална стимулация. Това може да стане най-лесно чрез използване на вибратори и секс играчки, предназначени за жени. На пазара се предлагат различни алтернативи, които могат да стимулират едновременно вагината и клитора. Такъв продукт са известните вибратори зайци, които са налични в онлайн магазина ни.

  5. Стимулирайте G-точката – G-точката е разположена върху предната стена на влагалището, около 5-8 сантиметра от “входа”. Това е силно чувствителна област, която при правилна стимулация може да доведе до силен влагалищен оргазъм при някои жени. Един от най-ефективните начини за стимулация на G-точката е използването на кръгови движения с пръстите или подходяща секс играчка. Тези действия трябва да бъдат извършвани нежно и постепенно. 

Редовното практикуване на тази техника може да подобри чувствителността на G-точката и да увеличи възможностите за постигане на оргазъм при стимулацията ѝ. Важно е също така да се отбележи, че всички жени са различни и няма универсален метод за действие при търсенето на най-правилен подход за стимулиране на G-точката. Експериментирането с различни техники и методи е ключът към подобряване на сексуалното удоволствие.

Ето още 2 много ценни съвета:

  1. Обърнете внимание на обстановката – За приятната мастурбация влияят и други фактори, като Вашето настроение и обстановката, в която се намирате. Настанете се удобно в комфортно за вас място. Пуснете си тиха музика или порно филм. Фантазирайте и мислете за най-съкровените си сексуални желания. От Cleopatrabg.com Ви гарантираме, че чрез тези методи всички жени могат да достигнат до съвършени оргазми. 

  2. Стигнете почти до края – Една от най-добрите техники за получаване на мощен оргазъм при мастурбация при жени, е да усетите момента, в който сте на ръба да свършите и точно тогава да спрете. Сменете позата и продължете да мастурбирате. Можете да повторите тази техника няколко пъти и гарантирано ще получите мощен и интензивен оргазъм!

За любопитните читатели: тази техника се нарича „еджинг“ от английски „Edging“ и е една от най-ефективните сексуални практики за възбуда както на жени, така и на мъже.

съвети за мастурбиране за жени

Подбрали сме колекция от качествени продукти за вас:

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.