Ajax Loader

Мнение на сексолог: лоши навици в секса

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Лоши навици са не само пушенето, преяждането и спането до обяд. Съществуват и „интимни лоши навици“, които намаляват не само качеството на секса, но и качеството на живот като цяло. Някои от тях са очевидни, а други дори не подозираме, че са такива.

Прекалено кратка любовна игра

По време на любовната игра във влагалището се произвежда секрет, който изпълнява функцията на смазване. Ако тя е прекалено кратка, смазването ще бъде недостатъчно, което може да предизвика микропукнатини на вагината и в резултат на това до дискомфорт.

Невнимание към хигиената на устната кухина

Ако Ви е грижа за партньора и се стимулирате взаимно с орални ласки, погрижете се за устата си. Много бактериални и вирусни инфекции могат да се предават със слюнка. Ето защо, за по-голяма безопасност, използвайте вода за уста с антибактериално действие преди секс.

Антисептична злоупотреба

Ако имате редовен партньор, забравете за тези средства: Възможно е да се унищожи микрофлората на влагалището и да отнеме много време да се излекува.

Анални ласки

Попадането на вещества от чревната флора във влагалището може да причини сериозни възпалителни процеси. Никога не правете вагинален секс след анален!

Грешният подход към аналните забавления увеличава риска от наранявания на ректума, които водят до сериозни усложнения, като парапроктит, затова бъдете внимателни!

Купете анални разширители от Sex Shop Cleopatra и се насладете на много нови удоволствия!

Еднообразие

Когато хората са дълго време заедно, сексът може да се превърне в рутина. Говорете с партньора си и разберете какво искате и двамата: посетете секс курсове заедно, споделете какво Ви липсва в интимен план. Не е необходимо да се обличате в латекс и да се биете с камшици, понякога обикновените малки неща са достатъчни. В крайна сметка можете просто да промените мястото или часа и това ще бъде нещо ново.

Постоянни мисли

Ако преди и по време на секс мислите за работа, чанта, която харесвате, износени токчета на любимите си обувки, това не само ще Ви попречи да създадете необходимото емоционално настроение, но и ще изгради бариери на физиологично ниво. Образуването на вагиналния секрет, за което говорихме по-горе, ще бъде недостатъчно. Бъдете искрени с партньора си и се съсредоточете изцяло върху чувствата си: това допринася за притока на кръв към влагалището и в резултат на това образуването на необходимото количество секрет. Ако мозъкът използва ресурса за „размисъл“ върху външни теми, вагината Ви ще остане суха.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Мнение на сексолог: лоши навици в секса" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com