Ajax Loader

Кой е изобретил секс куклите

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

В днешно време няма да изненадате никого със секс кукли, но едва ли някога сте се замисляли кой е изобретил тази интересна секс играчка. За съжаление, няма сигурни данни за “създателя им” в историята, но можете да намерите много препратки към подобни устройства, като се започне от най-ранните времена.

8 в. преди новата ера – първата история за секс кукла

Може би сте запознати с мита за Пигмалион и Галатея, описан от Овидий в Метаморфози, за жената, която той прави от слонова кост. Пигмалион е толкова обсебен от своето творение, че я облича, къпе, храни и дори спи с нея. Наблюдавайки страстта му, Афродита в крайна сметка се смилява над него и съживява Галатея. В известна степен този мит може да се счита за описание на първата секс кукла.

11-12 век – голи статуи

В английските и ирландските църкви са издигнати малки мраморни статуи, изобразяващи голи жени, за да се предпазят от зли духове. Наричат ги „Шийла-на-гигс“ и имат неестествено големи полови органи. Смятало се, че като гали тези статуи, човек може да придобие способността да лекува. Подробностите за тези мистериозни способности не са уточнени.Първи сведения за използване на секс кукли е от 11-12 век от моряци

15-17 век – секс кукли в морето

Първите споменавания, които са най-близки до образа на модерните такива, се появяват на корабите на холандски моряци. Изработват се от парчета плат, зашити заедно, за да задоволят нуждите моряците по време на дългите пътувания. Появяват се и на френски, испански и немски кораби. Това са първите адекватни сведения за произхода на секс куклата.

1908 г. – първата документирана информация

Първото споменаване на куклата, която е била използвана директно за сексуални удоволствия, принадлежи на психиатъра Д-р Иван Блох. Той представя описанието ѝ в “Сексуалният живот на нашето време”.

1941 – секс куклите на Адолф Хитлер 

Една добре известна, но непотвърдена легенда гласи, че един от изобретателите на тези играчки е самият Адолф Хитлер. Според слуховете той стартира проекта Borghild, който е предназначен да се справи с повишената заболеваемост от сифилис сред войниците на нацистката армия заради връзките с френски проститутки.

Проектът е поверен на Химлер, а скулпторът Артър Ринк участва в разработването им. Той създава три прототипа с различни размери на гърдите.

Освен това много внимание е отделено на лицето им. Екипът на разработчиците дори се обръща към популярната тогава актриса Кете фон Наги, за да използва лицето й за своите кукли, но получава отказ.

Говори се също, че една от тях, завършена през септември 1941 г., по-късно вдъхновява Рут Хендлър да създаде известната кукла Барби. Нито един от тези факти обаче няма реално потвърждение и в началото на 2000-те тази със сигурност интересна теория беше призната за измама и Хитлер загуби титлата “баща” на секс куклата.

1975 – премиера на филма „Степфордските съпруги“ 

Разказва се за малко странно градче Степфорд, в което мъжете имат красиви и перфектни жени-роботи във всичко. Страхотна алтернатива на истинските съпруги, ако не броим факта, че същите тези роботи са невероятно страховити. Даян Кийтън е трябвало да играе една от главните роли, но тя отказва в последния момент, защото мениджърът й имаше лошо предчувствие за филма.

Началото на 80-те – създаване на първия секс робот 

Британската компания Sex Objects Ltd. пуска първия секс робот под името „36C“. Има 16-битов процесор и гласов синтезатор, благодарение на които може да дава основни отговори на потребителски сигнали.

Реалистична секс кукла

1996 – създаване на първата реалистична секс кукла

Преди това участвал в разработването на маски за Хелоуин, Мат МакМълън, на 29-годишна възраст, създава първата реалистична и анатомично правилна секс кукла. Тя не само изглежда като истинска жена, но и се чувства по същия начин.

Имат скелет, стоманени части и силиконова плът. Има 10 типа тяло, 15 различни лица и 5 тона на кожата, от които да избирате. Цените им не са ниски – някои модели струват повече от 10 000 долара.

2009 г. – представена е първата мъжка секс кукла 

Носи името „Nax“ и е създаден от немска компания. Функционалността включва  „автоматично повдигане на пениса“ и „автоматична еякулация“. Струва около 10 000 долара.

Секс кукла, която се персонализира

2010 – първата секс кукла със способността да се „персонализира“ 

Носи името Roxy и е показана на изложението Adult Entertainment Expo в Лас Вегас. Неговият създател е основател и дизайнер на TrueCompanion. Рокси реагира както на вербална, така и на тактилна стимулация и нейните личности варират от Дивата Уенди, палаво момиче, обичащо купона, до Безстрастната Фара, скромна библиотекарка. Има вградена функция, която позволява да се редактират нейните интереси, така че да съответстват на предпочитанията на собственика.

Човекът, който е изобретил тези играчки, определено трябва да получи Нобелова награда. Това е много готино изобретение, използвано от мъжете и жените по целия свят днес. Да, първоначално те не са толкова реалистични. Но дори и тогава са „на мода“. Но оттогава индустрията на играчките за възрастни е постигнала големи крачки. А съвременните секс кукли понякога са трудни за разграничаване от истинските момичета! Да, не са евтини, но инвестицията се изплаща. Можете да се забавлявате много с тях!

Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Кой е изобретил секс куклите" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com