Ajax Loader

Какво трябва да знаете за лубрикантите? Как се ползват?

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Няма нищо странно или срамно да се говори за лубриканти. Всъщност, нека всички заедно да извикаме на висок глас – “ЛУБРИКАНТ”. Нищо страшно не се случи, нали? Няма да нарушиш закона ако се отпуснеш и се поинтересуваш, за това как сексуалният ти живот може да бъде подобрен!

За какво се използва лубриканта?

Официално, целта на лубриканта е да намали триенето. По всяка вероятност ако се отъркате у някого ще е доста приятно, но сухотата и прещипването са доста сериозна пречка, когато се опитвате да задоволите себе си или партньора си. Лубрикантът не е само за “сухи” хора. Тези, които го твърдят по-скоро никога не са имали удоволствието да разнообразят сексуалния си живот. Лубрикантът в дома е абсолютна необходимост, особено в 21 век!

Но какво е лубрикант?

Продукт, който подобрява усещането по време на секс. Освобождава от неприятни миризми и значително подобрява, даже позволява, аналния секс.

След като вече сте убедени в нуждата да имате персонален лубрикант е време да повдигнем вечния дебат: Лубрикант на водна основа или силиконова основа?

А как се ползва?

Просто нанасяте известно количество там, където искате да е по-хлъзгаво. Разнесете добре.

Положителни страни на лубрикантите на силиконова основа:

От една страна, силиконвите лубриканти имат основно преимущество – дълготрайност. Това е много важно качество, когато сексът продължава по-дълго и на сесии или, когато си направим маратон на мастурбирането.

 • Силиконовите лубриканти са също така предпочитани за анален секс, защото силиконът не изсъхва и изисква по-рядко нанасяне на допълнително количество лубрикант.
 • Друго много важно предимство на силикона е, че когато в сексуалните приключения е включена вода – душ, вана, басейн, море… силиконовият лубрикант никога няма да те предаде. Силиконът е хлъзгав, гъст и гладък. Плавното проникване действа успокояващо на интимните части, а този тип лубриканти са безопасни за кожата.
 • Хора страдащи от алергии по-принцип не изпитват реакции от силиконов лубрикант, защото те са хипоалергични.

Отрицателни страни на лубрикантите на силиконова основа:

Толкова красиви неща написахме за силикона, че сигурно се чудите “Какви пък отрицателни страни сега?”. Силиконовите продукти могат да опропастят секс играчките ви. Точно така, силиконовите лубриканти, мазила и гелове НЕ са съвместими със секс играчки произведени от силикон. Силиконът на играчките може да се дегенерира с времето.

 • Друго лоша страна е, че лубрикантите на силиконова основа не са съвместими с доста други материи. Ако изсипете дори малко количество лубрикант на чаршафите или дрехите, трябва да спрете незабавно с всичко, което правите и да третирате петното незабавно.
 • На последно място, част от хората смятат, че силиконът не е достатъчно сходен с човешките естествени лубриканти. Но това е по-скоро предпочитание.

лубрикант

Положителни страни на лубрикантите на водна основа:

 • Главното предимство на този тип лубриканти е, че не са толкова тежки съставите им и не са толкова лепкави. Водната основа добавя допълнителна влага по време на секс, което е предпоставка за по-приятно изживяване.
 • Страхотната новина за лубрикантите на водна основа е, че секс играчките ви не са застрашени, а чаршафите и дрехите ще се изчистят без допълнителни притеснения и усилия.
 • Уникалното предимство на този лубрикант идва, когато става дума за орален секс… абсолютно никой не иска да опитва вкуса на силикон, но вкусово модифицирани лубриканти на водна основа са върхът! В нашия секс магазин са ни познати доста вкусове: ванилия, банан, шоколад, ягода, мента, череша, канела, дъвка, джин и тоник, секс на плажа…. да, ние предлагаме и лубриканти на водна основа с вкусове на известни коктейли! Невероятно, нали?

Отрицателни страни на лубрикантите на водна основа:

Не са много. Всъщност са само две.

 • Тъй като лубрикантите на водна основа се отмиват по-лесно е необходимо постоянно спиране, за да се добавя още количество лубрикант.
 • Аналният секс. Въпреки, че има доста добри лубриканти на водна основа за анален секс, най-добър лубрикант остава този на силиконовата основа.

Общи предимства:

Най-важното е да запомните, че и двата вида лубрикант са съвместими с латексови кондоми. Олиа и овлажняващи кремове могат да нарушат ефективността на лубрикантите. Четете ВИНАГИ описанията и препоръките за всеки отделен продукт!

Лубрикантът може да направи кондомите да се усещат по-удобно и естествено. Когато се произведе един кондом и се лубрикира, той бива преди това навит. Непосредствено след това се запечатва. Резултатите са, че кондомът е неравномерно лубрикиран.

Митове и легенди за лубрикантите

 • Поне всеки един човек на тази планета познава друг човек, който му е казвал “Няма смисъл от тези лубриканти, те са неестествени, ГМО, бла-бла… Защо не използваш бебешко олио/кокосово олио и т.н ” – СТОП! НИКОГА не използвайте лубриканти тип олио с кондоми. Те крият риск кондомът да се повреди.
 • Лубриканти със загряващо и гъделичкащо действие – Страхотни са, но не са за всеки. Доста хора ги отричат публично само защото на друг не му е харесало. Пробвайте и решете сами.
 • Лубрикантите с вкус спасяват брака – абсолютна истина.

От къде да си купя лубрикант?

Нека да сме честни. Повечето лубриканти се продават навсякъде – аптеки, супермаркети, денонощни магазини и др. Това не значи, че трябва лубрикантът да бъде купен от тези места.

Най-доброто място за купуване на лубрикант е от специализиран магазин за това – Секс Магазин/Секс Шоп. Причините да отидете в такъв магазин са много:
 • По-голямо разнообразие от различни видове лубриканти.
 • Наличие на специално обучен персонал, който може да помогне с избора и да даде подходящ и адекватен съвет.
 • Сред “добрите” марки лубриканти има и такива, които всъщност са наистина добри. Рекламите по телевизията обикновено лъжат за качеството.
 • Персоналът в секс магазина вече е работил с предостатъчно хора, които са притеснителни и знаят много добре как да те предразположат.
 • Не влизат затворени в собствените си черупки хора, които съдят, когато те видят, че купуваш презервативи. От кога сексът е престъпление?

В края на краищата аз, ти и всички останали сме на тази планета благодарение на секса. Вместо да се правим на луди за темата, която всеки го вълнува, можем да направим точно обратното – да говорим за това!

Сега е време да се отдадете на сексуалните си желания и да правите луд и незабравим секс! Независимо дали го правите с партньор или самостоятелно, лубрикантът ще бъде най-използваната секс играчка, която някога сте притежавали.

Не се притеснявайте. Разкажете на всички!

Sex Shop Cleopatra – Направи секса съвършен

Сексперт от Cleopatra
Сексперт от Cleopatra

Нашите автори пишат полезни, интересни и понякога забавни истории и съвети - ЗА ВАС!
Ако имате интересни предложения ще се радваме да ги споделите с нас.