Ajax Loader

Какво е дилдо? Какви видове има?

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Една от най-популярните секс играчки в света е дилдото. Археолозите откриват първите сведения за тази секс играчка още преди новата ера. За наша радост, съвременните модели са много по-практични, приятни и удобни за използване.

На пазара се предлага голямо разнообразие от форми и размери – от малки, с размер на пръст, до това, което наричаме “екстремно големи”. Класическото дилдо е чудесна отправна точка за откриване на нови светове в сексуалния ви живот.  Обикновено то е изработено от силикон, TPR или гума, но има и много други разновидности, според целта. Например, за допълнителна стимулация, стъклените дилда могат да бъдат затоплени или охладени преди употреба, разкривайки изцяло ново и уникално усещане, което мнозина ще оценят и ще добавят към сексуалните си приключения.

Какви видове дилда има на пазара

Съществуват много видове дилда, в зависимост от това, за какво искате да го използвате и как искате да изглежда:

Реалистични – те имат реалистичен дизайн и текстура. Копие са на пениса на истински мъже до най-малкия им детайл. Идеални са за всички, които искат дилдото им да изглежда и да се усеща като истински мъжки член. Те са украсени с кожни гънки и изпъкнали вени, точно както сте свикнали да ги виждате. Изработени от материали, които изглеждат и се усещат като реалистична кожа.

Със или без скротум по време на секс, скротумът стимулира перинеума на жената. За тези, които обръщат внимание на това усещане, има модели със скротум.Тази част може да бъде с различни размери, приятно е да я докосвате и наистина се доближава до усещането от реален полов акт.

Двойни – предназначени са за едновременно стимулиране на вагината и ануса. Общата им основа позволява един и същ ритъм на движение и пулсация. Създадени са специално за мастурбация.

Двустранни – секс играчка с два края за използване. Този тип най-често се използва за проникване и в двамата партньори едновременно, но също може да се използва от една жена за вагинално и анално проникване едновременно.

Жена държаща дилдо

С вендузи – дилдото може да бъде прикрепено към плоски и гладки повърхности. Това позволява да се използва без ръце и да доставя допълнително удоволствие.

С вибрация – те са проектирани с вибрационна функция за допълнителна стимулация. Усещат се като истински пенис, но с допълнителен бонус – вибрация.

Страпон – налично е огромно разнообразие от колани и дилда, с различни опции за това как коланът да пасва на потребителя, как дилдото да е прикрепено към колана и различни функции, предназначени да улеснят стимулирането на търсещия удоволствие или сексуалния му партньор. Може да се използва за различни еротични дейности, включително вагинален, анален и орален секс, соло или взаимна мастурбация. Ремъците могат да се използват от хора от всякакъв пол и ориентация.

Изработени от стъкло за всички, които искат да изпитат нови усещания. Изработени са от безопасно за тялото и здраво боросиликатно стъкло, те могат да се използват за вълнуващи температурни игри, просто чрез нагряване или охлаждане с вода преди секс или мастурбация. Препоръчваме да използвате голямо количество лубрикант, за да подобрите стимулацията и комфорта.

Анални някои са създадени специално за анална стимулация. Те задължително имат широка основа за безопасно и невероятно усещане.

За стимулация на G и P-точките те имат извит връх, за да стимулира G-точката при жените или P-точката, при мъжете. Предлагат се с различни текстури, форми и размери, като това е единствената разлика помежду им

С огромни размери големите дилда са много дълги и дебели и са предназначени за опитни търсачи на усещания със богат стаж в изкуството на секс играчките.

Ползи от използването на дилдо при жените

Разкриването на чувствителността и точките на удоволствие при жената е дълъг, но вълнуващ и интересен процес. Може да се експериментира и с партньор, но е много по-лесно да изучаваш тялото си самостоятелно. Именно дилдото е играчката, която би била от най-голяма полза на дамата в опитите и да разбере своите предпочитания в сексуалния си живот. И това разбира се, не е единственият плюс от използването на тази невероятна секс играчка. 

Стъклено дилдо

Стимулирането на вагината и ануса с дилдо предизвиква силна възбуда и приток на голямо количество кръв към тазовите органи. В резултат на това функционирането на тази област от женското тяло се подобрява, стагнацията се предотвратява и вероятността от развитие на десетки женски заболявания намалява значително.

При стимулация със секс играчка, нервните окончания се активират. В резултат на това интимността с партньор става много по-приятен и интригуващ процес.

Дилдото стимулира зони, които е невъзможно да бъдат стимулирани по време на интимност с мъж. Обикновено жените мастурбират в различни пози, те често се различават от обичайните такива с партньор, което означава, че усещанията са напълно различни. Такова преживяване може да подскаже кои пози си струва да се опитат с партньор. 

Докато мастурбирате със секс играчка, е много лесно да се отпуснете напълно. Не е нужно да мислите за другия човек. Липсата на ограничения освобождава мисълта и помага за облекчаване на натрупаното напрежение. Така дилдото може да бъде считано като средство за освобождаване от стреса и напрежението през ежедневието. 

Правила при използването на дилдо

Кой трябва да го използва

Отговорът е един – всички. За едни, дилдата са чудесно допълнение към мастурбацията и самостоятелните приключения. За други – идеален начин да изпълнят фантазиите си, да експериментират и да се впуснат в еротични забавления със своя партньор.

Размерът има значение

Както при всичко свързано със секс играчките – препоръчваме да започнете с по-малък размер – максималната дължина да е 15-18 см. Не бъдете алчни и нека първото ви да не е дълго 30 см. Дори и малки, те са способни на чудеса.

Използвайте лубрикант

Не забравяйте да използвате лубрикант! Този на водна основа винаги е най-добрият избор, защото е съвместим с всички секс играчки.

Почистете и съхранявайте дилдото правилно

Не забравяйте да почиствате дилдото преди и след всяка употреба, не само заради хигиенни причини, но и за да сте сигурни, че играчката ви ще издържи възможно най-дълго.

Секс терапевти абсолютно препоръчват използването на дилда и всички секс играчки като цяло. Всеки има нужда да опознае тялото си – първо за да е наясно със себе си, тялото си и предпочитанията си и второ –  за да помогне на партньора си да му достави максимално удоволствия. Това би довело както до здрави и правилно функциониращи сексуални отношения, така и до по-голяма увереност в самия себе си. 

Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Какво е дилдо? Какви видове има?" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com