Ajax Loader

Какво да правиш, когато момиче те напусне

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Не се отчайвайте и не изпадайте в депресия!
И така, тя решава да се разделите, идва Ви изневиделица и не знаете какво да правите. Съветваме Ви да не бързате с решенията и най вече да не правите глупави неща. Ще Ви кажем какво да правите, ако момичето Ви напусна, а именно как да я забравите.
Веднага трябва да разберете, че в такава ситуация не е нужно да давите в алкохол, да сте депресирани с часове и да й пращате емоционални послания непрекъснато.

Разберете как се е стигнало да раздялата

Вариант №1

Ако приятелката Ви изостави с думите: „Не мога повече така“, тогава най-вероятно сте се прецакали. В този случай връщането на любимата Ви ще бъде доста трудно, защото търпението й се е изчерпало сте я довели.

В този случай ще Ви помогне машина на времето или устройство, което изтрива паметта, като в „Мъже в черно“. Но тъй като нямате нито едното, нито другото, трябва да започнете да се усъвършенствате (без нея или с нея). Ще поговорим за това по-долу.

Вариант №2

Ако Вашата приятелка Ви остави с думите: „Не очаквах това от теб“, тогава най-вероятно сте направили нещо непоправимо, за което хората не могат да простят или го правят с много големи усилия. Много често една от правилни стъпки в тази ситуация е да просто да пуснете момичето и да не го занимавате със своите извинения.

Всички случаи обаче са индивидуални, така че винаги има шанс за прошка, за събиране и за по-нататъшно развитие на щастлива връзка.

Вариант №3

Ако любимата Ви остави с думите „Съжалявам, но не сме един за друг“ или с по-снизходително: „Извинявай, аз съм виновна, а не ти“, тогава най-вероятно не сте направили нищо лошо, а просто след известно време сте и омръзнал.

В този случай трябва или да я оставите или да измислите начин и да я накарате да прояви интерес към Вас отново, като достоен кандидат за ролята на партньор в живота. Основното нещо е да не прекалявате.

Естествено, освен тези 3 причини за раздяла, има и други, но във всеки случай Вашата задача ще бъде да направите правилната стъпка за разрешаване на проблемите.

Как да забравим момичето, което ни напусна

Тук ще разгледаме възможността да позволим на себе си и на нея да живеем пълноценно и щастливо след раздялата. Човек не може да не се съгласи, че подобна стъпка изисква определена решителност и смелост, особено когато любимият Ви е отишъл, например, при бившия си. Но ако все пак сте решили да оставите връзката си в миналото и искате да разберете как да се справите по-лесно след раздялата, ето какво трябва да направите:

1. Спрете да обвинявате себе си за раздялата

Не трябва да повтаряте всекидневно, че Вие сте виновен за всичко, че няма по-лош човек от Вас на света и, че тя е направила правилният избор, като Ви е оставила.

Първо, сигурни сме, че много преувеличавате и второ, и двамата партньори винаги са виновни, дори ако никога не сте мили чиниите и сте игнорирали молбата й да разходите кучето.

2. Спрете да я следвате

Искате да я забравите, нали? Защо тогава на всеки пет минути проверявате какво е качила в историята си и дали е публикувала нещо, което може да загатва за връзката Ви с нея. Веднага след раздялата е по-добре напълно да блокирате нейните профили в социалните мрежи за известно време. Ако има нужда да се свърже с Вас, тя ще Ви се обади. Можете да бъдете сигурни.

3. Станете по-независим

Не се притеснявайте, не се опитваме да цитираме Вашата приятелка, когато тя не е харесала, че не можете да изперете чорапите си. Ние самите Ви съветваме да започнете да перете чорапи, да миете чинии, да чистите апартамента, да се научите как да готвите и други домашни задължения.

Ако преди сте били зависими от всичко това, сега е време сами да поемете отговорността. Всеки трябва да може да вкарва чистота и ред в живота си.

4. Запознайте се с нови момичета

Този съвет може да Ви се стори банален, но той е един от най-ефективните по пътя към преодоляване на синдрома след връзката.

Намерете нова приятелка, втора, трета. Никой не Ви задължава да флиртувате с тях или да започнете връзки. Нов кръг от контакти ще Ви позволи да придобиете свежи впечатления, да опознаете интересни хора и да мислите по-малко за миналото.

5. Излезте сред природата

Това е класическа и много ефективна техника. За да освободите главата си от тежки мисли, излезте на чист въздух.

Отидете на къмпинг, на риболов, на разходка в планината или просто отидете на почивка. Доброто пътуване може само да подобри емоционалното Ви състояние и да се отървете от потискащите мисли за бившата Ви.

6. Попитайте приятелите си за съвет

Надяваме се, че не сте загубили всичките си приятели, докато сте били във връзка с бившата Ви вече приятелка. Сигурно не. Защото истинските приятели винаги ще се притекат на помощ, дори ако сте ги игнорирали няколко месеца (или години).

Освен това приятелите виждат картината на връзката Ви отстрани и тяхното мнение вероятно ще е по-обективно. Те със сигурност знаят, че „тя не е достойна за теб“, „ти направи всичко както трябва“ и „наоколо има много по-добри момичета“.

7. Бъдете вълк единак

Когато вече сте поискали съвети от приятели, изкачихте няколко планини и се научихте да готвите и перете – време е да станете труден човек с трудно, но добре изживяно минало. Излизайте по-често сред хора, посещавайте различни събития и водете сам активен начин на живот. В крайна сметка, сега Вие сте много мъдрият пич, който може да даде съвети как да оцелеете при раздяла с любимия човек.

Само не забравяйте, че не бива да ставате запален гуляй или депресивен тъпак. Преодоляхте този етап. Вървете с високо вдигната глава.

Как да си върнем момичето (или поне да опитаме)

В такива случаи няма нищо по-добро от искрено извинение. Необходимо е да разберете, че то не Ви гарантира 100% резултат. Ако момичето е решило да си тръгне, дори и всичките извинения на света няма да я спрат. Но все пак можете да опитате.

1. Пригответе се добре

„Защо?“ , питате: „Това не е изпит!“ Да, така е, защото е много по-важно от изпит.

Първо, трябва да се успокоите, да отделите малко време на себе си и на нея и да анализирате всичко, което се е случило между Вас. Опитайте се да установите истинската причина за Вашия конфликт и надградете върху него в бъдеще.

След това, подгответе бъдещата си реч, в която ще:
  • признаете вината си;
  • обясните действията си;
  • поискате прошка;
  • обещаете никога повече да не правите това;
  • кажете, че наистина я цените и я обичате;

и т.н.

2. Сега се извинете

След като планът Ви е готов, можете да продължите с действията. Има и няколко варианта. Най-добре е, разбира се, да се срещнете лице в лице, така че между Вас да се възникне диалог, по време на който тя не само може да съзерцава цялата Ви искреност, но и да изрази позицията си по всичко, което мисли.

Можете обаче да се извините дистанционно. Например по телефон или интернет. Последният метод включва много допълнителни функции, например публикуване на видеоклипове, изпращане на снимки, музика и друга мултимедия.

Основното нещо е да не бъдете натрапчиви, но се опитайте да се извините веднъж, така че да искат да Ви простят.

Какво не трябва да правите

Последният раздел ще бъде посветен на основните грешки на момчетата, които стигат до крайности и само изострят ситуацията. Ето няколко основни насоки как не трябва да се държите, ако момиче скъса с Вас.

1. Не я карайте да Ви съжалява

Това не е най-добрият начин за решаване на проблеми, защото в него няма нищо друго освен отчаяние. Момичето не иска да чуе нещо от рода на: „Ако не се върнеш при мен, дори не знам какво ще правя със себе си.“

Това не означава, че човек трябва да бъде камък и да не показва чувствата си. Просто не си струва да драматизирате твърде много, опитвайки се да предизвикате у приятелката Ви неприятно чувство на отхвърляне.

2. Няма нужда да й казвате, че греши

Както вече казахме, във взаимен раздяла няма прави и виновни, затова не й казвайте фанатично, че е направила грешка. Особено не трябва да придружавате това с остър тон, емоционални изказвания и заплашителни жестове.

С този метод можете да засилите нейната увереност, че е постъпила правилно, като Ви е изоставила. Ето един парадокс.

3. Не се срещайте с друга за отмъщение

Ако искате да започнете нова връзка с единствената цел да предизвикате ревност у бивашата Ви, това не е най-добрата стъпка.

Първо, това отново може да й докаже, че не сте достоен да бъдете с нея. И второ, това е грешно по отношение на момичето, което ще се превърне в инструмент за разрешаване на проблемите Ви.

Както знаете, провокацията не е най-добрият метод за решаване на лични проблеми. Конфликтите между мъж и жена трябва да се решават рационално, спокойно и с достойнство.

4. Дори не си помисляйте да се депресирате

Не трябва да спирате да се бръснете, къпете или чистите из апартамента.

5. Няма нужда да молите приятели Ви да говорят с нея

Бъдете сигурни, че фразата „той е толкова добър“ или „часовникът ти цъка“, изречена от приятел, няма да реши проблемите между Вас.

6. Определено не си струва да ходите в манастир

Не бързайте да мислите, че тъй като тези отношения не са приключили по най-добрия начин за Вас, следващите ще са абсолютно същите.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Какво да правиш, когато момиче те напусне" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com