Ajax Loader

Как се слага правилно презерватив?

Оцени статията
(20 ревюта)
правилно сложен кондом

Ако използвате кондом по време на сексуален контакт и искате той да изпълнява качествено предназначението си, трябва да знаете как да го употребявате правилно.

Ние от Cleopatrabg.com считаме, че безопасността е ключов фактор за гарантиране на перфектното сексуално изживяване, с оглед което в настоящата статия ще разгледаме най-важното, когато използвате предпазни средства по време на секс.

Какво е презерватив и за какво служи?

Презервативът е тънка обвивка, обикновено изработена от латекс, предназначена да покрива пениса по време на сексуална активност. Основната му функция е осигуряването на бариера, която да предотврати навлизането на телесни течности, като сперма и бактерии в тялото на партньора. По този начин рисковете от заразяване с полово предавани болести и нежелана бременност намаляват значително.

Кондомите са много ефективни, когато се използват системно и правилно. Те се предлагат в различни размери и вкусове и могат да бъдат изработени от различни материали, за да отговарят на всякакви предпочитания и нужди.

Съвети за правилно поставяне на кондом

Поставянето на кондом е лесно, стига да се спазват следните стъпки:

  1. Проверка на срока на годност – Преди да отворите опаковката следва да се уверите, че кондомът е в срок на годност. Продуктите с изтекъл срок на годност могат да бъдат по-малко ефективни, като вероятността да се скъсат по време на интимен контакт е по-висока. 

  2. Отворете внимателно опаковката – След като се уверите, че кондомът е в срок на годност, можете да го отворите. Препоръчително е да не се използват остри предмети или отваряне със зъби, тъй като по този начин се повишава рискът от разкъсване. 

  3. Проверете посоката, на която е навит кондомът – За максимално лесно поставяне следва да проверите в коя посока е навит кондомът. Ръбът трябва да е отвън, така че да наподобява малка шапка. Преди да го поставите можете да го развиете съвсем малко, за да сте сигурни, че е на правилната страна. В случай че поставите презерватива отвътре навън, в никакъв случай не го обръщайте и използвайте повторно, а използвайте нов. Изненадващо, това се оказва една от най-често допусканите грешки, които хората допускат.

  4. Стиснете върха на кондома – Преди да поставите кондома стиснете върха му с палеца и показалеца си, за да оставите място, където да се събере семенната течност, както и за да предотвратите появата на въздушни мехурчета, които могат да доведат до скъсване. 

  5. Развийте презерватива върху еректиралия пенис – За да поставите кондома, трябва пенисът да е в ерекция. Докато продължавате да притискате върха, поставете кондома върху върха на еректиралия пенис. С другата си ръка развийте кондома до основата на члена. Уверете се, че предпазното средство е напълно развито и няма усуквания. 

  6. Използвайте лубрикант – Презервативите са напоени с лубрикант. Въпреки това обаче, в зависимост от предпочитанията Ви, можете да сложите допълнително качествен лубрикант както върху пениса преди да поставите, така и върху вече сложения презерватив. Това може да помогне както за предотвратяване от скъсване, така и за по-приятно изживяване по време на секс. 

  7. Премахнете въздушните мехурчета – Ако се появят въздушни мехурчета можете да ги “избутате”, като прокарате пръсти по дължината на презерватива от върха към основата.

  8. По време на полов акт поддържайте позицията на презерватива – По време на сексуален контакт трябва да сте сигурни, че презервативът е на мястото си. Ако започне да се навива нагоре, внимателно го развийте.

  9. Придържайте основата на кондома след еякулация – След еякулация, докато пенисът е все още в ерекция, дръжте основата на презерватива, с оглед предотвратяване на изплъзването му. Внимателно издърпайте нагоре кондома, като внимавате да не изпадне семенна течност.

  10. Изхвърлете правилно – Можете да направите възел в горната част на презерватива, след което да го увиете в хартия и изхвърлите в коша за боклук. Не го изхвърляйте в тоалетната, тъй се създава опасност от запушване на водопровода.

Бонус съвет от наш експерт

След като „свършите работа“ в презерватива, трябва да се уверите, че той не е бил повреден или скъсан. Най-лесният начин да направите тази проверка е да го напълните с вода и да го огледате. Ако има нещо нередно ще започне да пропуска вода и ще бъдете предварително подготвени за потенциална нежелана бременност.

Друго, което можем да ви посъветваме: никога не пестете от контрацепция, независимо дали става дума за кондоми, или хапчета. Инвестирайте в качествени презервативи, създадени по модерна технология от хубави материали.

Винаги съхранявайте предпазните средства на хладно и сухо място, далеч от остри предмети и пряка слънчева светлина. Препоръчително е да не държите кондоми в джоба си, колата или в банята за дълги периоди от време, тъй като прекомерната топлина и влага могат да имат негативно влияние върху тяхната здравина. 

Не забравяйте, че редовната и правилна употреба на предпазни средства е от решаващо значение за тяхната ефективност с оглед осигуряване на превенция от възникване на здравословни проблеми и предотвратяване на нежелана бременност. От Cleopatrabg.com препоръчваме да използвате само качествени презервативи. Латексовите модели са широко достъпни, което ги прави най-популярният избор сред потребителите. За лица с алергии или чувствителност към латекс се препоръчват нелатексови алтернативи, изработени от полиуретан или полиизопрен.

Съвети за поставяне на презерватив на пенис

Подбрали сме колекция от качествени продукти за вас:

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.