Ajax Loader

Как се прави дълбоко гърло?

Оцени статията
(20 ревюта)
как се прави дълбоко гърло

Историята на оралния секс, датира още от древни времена. В наследството, останало от древни цивилизации като Древен Египет, Месопотамия и Гърция, се откриват препратки към различни форми на сексуални практики, включително орален секс. Например древноегипетски текстове и произведения на изкуството изобразяват сексуални действия, които включват орална стимулация. 

През различните периоди от човешката история и в различните общества оралната любов е възприемана по всевъзможен начин. От често осъждан като грешен или неморален акт до приемът на дълбокото гърло като нормална част от сексуалното изживяване, до ден днешен дълбоко гърло (на английски „Deepthroat) винаги буди силни емоции, било то позитивни или не чак толкова.

Какво представлява Deepthroat?

Оралната любов е сексуална дейност, която включва използване на устата, устните и езика за стимулиране на гениталиите на партньора. Може да се изпълнява както върху мъже, така и върху жени, както и да се експериментира с различни техники, в зависимост от индивидуалните предпочитания.

Дълбокото гърло е вид орална любов, чиято най-съществена характеристика е, че може да се изпълнява само върху индивиди, които имат пенис. При deepthroat активният участник в сексуалния акт поема пениса, докато той достигне доколкото е възможно навътре в гърлото. Тук е и разликата с другите видове орална любов, които могат да се прилагат върху индивиди с пенис, тъй като при тях половият орган може да бъде “поет” до много по-малка степен. 

Дълбокото гърло може да се изпълнява в различна интензивност – от бавно и романтично изживяване до груб и бърз акт. Този вид орална любов обаче може да предизвика трудности, предвид възможността за задействане на рефлекса за повръщане. Някои техники за предотвратяване на това неприятно усещане, са:

  • Често практикуване – Ако имате силно изразен рефлекс за повръщане, е необходимо първо да започнете с тренировка, преди да пристъпите към съществената част. Можете да започнете да четкате задната част на езика с четка за зъби или пръст и постепенно да ги придвижвате все по-навътре в гърлото. Когато усетите, че сте готови за орална любов, започнете с плавни и постепенни движения да опитвате да обхванете все по-голяма част от пениса.

  • Упражняване на дихателни техники – Правилното дишане по време на deepthroat е от съществено значение за комфорта и приятното изживяване при осъществяване на акта. Съсредоточете се върху бавното и дълбоко дишане през носа, за да отпуснете мускулите на гърлото си и да намалите запушването на дихателните пътища. 

  • Експериментирайте с различни позиции – Опитайте различни позиции, докато откриете най-удобните и за двамата. За допълнителна стимулация и контрол можете да включите и ръцете си по време на дълбоко гърло. 

  • Комуникация – Общувайте открито с партньора си, без да премълчавате обстоятелствата, които Ви създават дискомфорт. Установяването на доверие и разбиране може да помогне за създаването на много по-приятно изживяване и за двамата.

жена показва как се прави дълбоко гърло

Защо мъжете го харесват и как влияе порно индустрията?

Според национално изследване на оралния секс, качеството на връзките и благосъстоянието сред възрастните, индивиди, които имат по-здрава връзка и взаимоотношения, са правили орален секс с човека до себе си по-често от тези с по-влошени отношения, като тази връзка е по-силна за мъжете, отколкото за жените. 

  • Проучването е проведено от Хуи Лиу, Шанън Шен и Нинг Сиех и е публикувано в PubMed, платформа на правителството на САЩ за публикуване на биомедицинска литература от MEDLINE. В него анализират 884 хетеросексуални двойки.

При дълбокото гърло партньорът от мъжки пол изпитва такова удоволствие именно поради интензивните физически усещания, които се създават, с оглед обгръщането на целия пенис с уста, както и заради интимността на този акт. На следващо място deepthroat е отличен начин да разнообразите сексуалните си взаимоотношения. При някои мъже голяма роля играе чувството за надмощие, докато тяхната половинка е “в краката им”. 

Що се отнася до влиянието на порно индустрията върху дълбокото гърло (а и върху секса като цяло), тя може да има както положителен, така и отрицателен ефект върху възприятията и очакванията на мъжете. От една страна порно филмите могат да служат като източник на вдъхновение, предлагайки нови идеи и техники за практикуване на дълбоко гърло. От друга страна, обаче, порно индустрията може да създаде нереалистични очаквания, което води до чувство на неудовлетвореност при сексуални контакти в реалния живот, както и да постави на заден план комуникацията и интимността. 

Инструкции за правене на дълбоко гърло

Както бе споменато по-горе, едно от най-важните правила при deepthroat е овладяването на рефлекса за повръщане. След преодоляване на този проблем, можете да последвате долупосочените стъпки, а ние от Cleopatrabg.com Ви гарантираме, че партньорът Ви ще остане очарован:

  1. Любовна игра – Започнете с интимни ласки и не бързайте да слизате надолу. Колкото по-голяма е възбудата, толкова повече емоции и удоволствие ще бъдат изпити накрая. Експериментирайте или приложете подхода, който знаете, че му допада. Можете да целувате всички ерогенни зони, като врата, ушите, да го галите нежно и бавно или да пристъпите към страстни и по-интензивни действия. 

  2. Не пропускайте тестисите – Преди да се насочите към “главния участник”, първо трябва да се спрете на тестисите. Можете да ги целувате, засмуквате или масажирате с ръце, след което бавно да преминете “нагоре”. 

  3. Внимавайте с чувствителността – Някои мъже са по-чувствителни от други, що се отнася до интимната зона. Започнете бавно и нежно да целувате, ближете и обгръщате с устни главичката на пениса. Постепенно можете да преминете надолу по ствола, като забързвате темпото все повече. Важно е да навлажните със слюнка или лубрикант целия член, тъй като в противен случай можете да причините дискомфорт. 

  4. На забравяйте за перинеума – Едно малко известно, но много чувствително място, което ще допринесе за удоволствието по време на дълбоко гърло, е перинеумът. Това е малката част от кожата между тестисите и ануса. Докато правите deepthroat, можете да натиснете тази област с един от пръстите си, което значително ще увеличи усещанията.

  5. Изберете подходяща поза и темпо – Важен аспект, който улеснява процеса по правене на дълбокото гърло, е изборът на подходяща поза, която е най-удобна и за двамата. Можете да избирате между най-различни пози, като да сте в краката на партньора си или да легнете по гръб с главата надолу и отворена уста, докато той извършва активните движения. От голямо значение е да намерите подходящото темпо. 

Други полезни статии, които можете да прочетете от нас, по темата са:

Съвети за повече издръжливост

Издръжливостта при дълбокото гърло е нещо, което касае и двамата. От една страна е всеизвестно, че добре свършената работа по deepthroat води и до бързо свършване. От друга страна, за да има “щастлив край”, активният участник в акта трябва също да може да издържи до финала. 

За по-голяма издръжливост на пасивният участник от мъжки пол могат да бъдат приложени няколко техники. По време на дълбоко гърло, когато усетите, че “наближава краят”, незабавно пренасочете енергията си върху други части от тялото (целувки по ерогенните зони, обръщане на внимание на тестисите и т.н.). Повторете това няколко пъти и имайте предвид, че практикувана редовно, тази техника може да помогне за забавяне на еякулацията, както за увеличаване на общата издръжливост по време на какъвто и да е сексуален контакт. 

Пасивният участник може да опита да се разсейва, като например да брои от 100 назад, да си представя неща, които не са свързани със сексуални изживявания и т. н. Това може да помогне за намаляване на възбудата и да удължи продължителността на оралния секс.

Могат да бъдат обобщени и няколко насоки за издръжливост и относно активния участник в този акт. На първо място е необходимо да контролирате дишането си и рефлекса за повръщане, съгласно съветите, дадени в предходните параграфи на настоящата статия. Изследвайте кои са най-удобните за вас пози и ги сменяйте, когато се почувствате некомфортно. Имайте предвид, че отворената комуникация със сексуалния Ви партньор е ключова за подобряване на цялостното интимно изживяване.

изрържливост при дълбоко гърло - Cleopatrabg.com

Как да гарантирате безопасността?

За да се насладите на хубаво дълбоко гърло, без да се притеснявате за последствията, е нужно да спазвате някои правила. Най-сигурният начин да се предпазите от полово предавани болести и други негативни последици, е използването на презерватив. За да избегнете неприятния вкус, можете да закупите кондом с вкус. При нас ще откриете само и единствено качествени презервативи.

Добрата интимна хигиена е от ключово значение както за предпазване на интимното здраве, така и за гарантиране на приятно изживяване и за двамата. Преди дълбоко гърло е препоръчително старателно измиване на пениса. 

Редовните изследвания за полово предавани болести и преглед при уролог и гинеколог са от съществено значение за практикуването на безопасен deepthroat, тъй като някои болести се предават не само по време на секс, а и при практикуване на орална любов (напр. херпес симплекс, хламидия и др.).

Подбрали сме колекция от качествени продукти за вас:

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.