Ajax Loader

Как се постига простатен оргазъм?

Оцени статията
(20 ревюта)
Как се постига простатен оргазъм при мъжете

Оргазмът е кулминация на интензивни физиологични и психологически усещания, които възникват по време на сексуална възбуда, обикновено водещи до вълни от приятни контракции в областта на гениталиите и таза. Той представлява пика на сексуалната възбуда и често е придружен от чувство на освобождаване и еуфория.

Физиологично, оргазмите включват ритмично свиване на мускулите, включително тези в тазовото дъно и гениталната област, както и промени в сърдечната честота, кръвното налягане и дишането.

Оргазмите могат да бъдат достигнати от представители на всички полове, сексуални ориентации и възрасти. Биологично, способността за оргазъм е присъща на анатомията и физиологията на човешкото тяло, независимо от половата идентичност.

Съществуват много видове оргазми, всеки от които се постига с различни стимулатори. 

От Cleopatrabg.com знаем колко е важно доставянето на сексуално удоволствие по всякакви начини. Ето защо в настоящата статия ще бъде разгледан въпроса относно това как се постига простатен оргазъм и какво стимулиране е необходимо.

Какво е простатата?

Простатната жлеза е малък орган с размер на орех, разположен точно под пикочния мехур и пред ректума при мъже. Той е част от мъжката репродуктивна система и играе важна роля в производството на течността, която пренася и подхранва спермата по време на еякулация. Простата се намира между ректума и пениса, като приблизителното разстояние от ректума до “крайната точка” е 5 см. 

Простатата обгражда тръбата, която извежда урината от пикочния мехур извън тялото (уретрата), и се състои от мускулна и жлезиста тъкан. Основната функция на простатата е да отделя течност, която се комбинира с течности от други жлези, за да образува сперма. Простатата също регулира потока на урината, като упражнява натиск върху уретрата, затваряйки я по време на еякулация, за да предотврати смесването на урина със сперма. 

Поради местоположението си, простатата може да бъде стимулирана външно през перинеума или вътрешно през ректума чрез масаж. Това я прави ключово място за сексуално удоволствие при мъжете.

Защо много от мъжете предпочитат простатния оргазъм?

Този вид оргазъм се различава като усещане от стандартния оргазъм при мъжете. При стимулиране на простатата се достигат по-силни и интензивни физически чувства, които  често се описват като по-дълбоки, по-плътни и понякога по-продължителни. До голяма степен това се дължи на факта, че простатата е богата на нервни окончания, което я прави силно чувствителна ерогенна зона, способна да произвежда мощни сексуални реакции. Ето защо с основание простатната жлеза е по-известна като “мъжката G-точка”.

Стимулирането на простатата има и положителни ползи за здравословното състояние, като подобряване на здравето на простатата и намаляване на риска от болести, свързани с простатата. 

Как да се подготвите?

Мъжете, които тепърва навлизат в темата относно простатния оргазъм, следва да наблегнат на хигиената, комфорта и релаксацията, с оглед осигуряването на положително и приятно изживяване.

Преди да пристъпите към съществената част, е необходима правилна подготовка. Тя се състои в няколко лесни стъпки, прескачането на които може да доведе до рискове и непредвидени ситуации:

Защо много от мъжете предпочитат простатния оргазъм
  1. Използвайте анален душ – Аналният душ се използва за за почистване на ректума и долната част на дебелото черво преди анална игра или полов акт, тъй като масажирането на простатата може да доведе до усещането, че искате да посетите тоалетна. Целта на употребата му е да се впръска необходимото количество вода в ректума, с оглед отстраняването на фекалии и намаляване на риска от дискомфорт по време на анално проникване. Използвайте само хладка вода, тъй като твърде гореща или твърде студена вода могат да причинят дразнене. Важно е да се отбележи, че прекалено честото използване на анален душ може да наруши естествената флора на ректума и да предизвика здравословни проблеми. 

  2. Уверете се, че сте осигурили максимално високо ниво на хигиена – Поддържането на добра хигиена е от съществено значение с оглед предотвратяването на бъдещи проблеми, като инфекции. Измийте старателно ръцете си, както и аналната област с подходящ сапун или интимен гел. От изключително значение е активният партньор в акта също да е с измити ръце и почистени нокти, независимо от какъв пол е той. 

  3. Отпуснете се максимално – Настройте се психически за експериментиране. Не бъдете предубедени. Мислете позитивно и насочете вниманието си към удоволствието, което предстои да изпитате. Максималната релаксация и възбуда ще допринесат за приятното усещане и достигане на оргазъм. Подходяща е употребата на отпускащи анални гелове.

  4. Употреба на лубрикант – Снабдяването с лубрикант преди започване на самия акт на стимулиране на простатата може да Ви спести много дискомфорт и неудобство, особено ако сте начинаещ. За разлика от вагината анусът и ректумът нямат свойството да се овлажняват естествено. Ето защо е във ваша полза при стимулиране на простатата да използвате овлажнител с цел намаляване на триенето и предотвратяване на нараняване. Лубрикантът спомага за по-плавното проникване, подобрява усещането и за двамата партньори и може да се нанася толкова пъти, колкото е необходимо. Важно е да изберете висококачествен анален лубрикант на водна основа, който е съвместим с презервативи и секс играчки, като същевременно е нежен към чувствителната кожа на аналната област.

Можете да закупите всичко необходимо за вашата интимна хигиена от категория интимна хигиена и здраве.

Как се прави масаж на простатата?

След като сте изпълнили всички стъпки по подготовка, можете да преминете към изпитване на истинското удоволствие от стимулирането на простатната жлеза, за да усетите така желания оргазъм. За целта можете да използвате следните техники:

  1. Стимулиране на простатата с пръсти – Нанесете изобилно количество лубрикант върху аналния отвор на дупето и възглавничката на пръста. Внимателно вкарайте пръста си в ануса, като използвате бавни и постепенни движения навътре и навън, с цел отпускане на мускулите на сфинктера. Простатната жлеза се намира на около 5 см. навътре в ректума в посока към пъпа и се усеща като малка кръгла крушка.

  2. Използвайте секс масажори – Когато искате да достигнете простатен оргазъм, използвайки секс играчки за стимулиране, следва внимателно да подберете специално предназначен за тази цел простатен масажор с извита форма и разширена основа за безопасност. Преценката относно размера, формата и дебелината е изцяло ваша, но е важно да съобразите дали сте начинаещ или ветеран в аналните изживявания. Нанесете обилно лубрикант върху масажора и аналния отвор, след което вкарайте играчката бавно и постепенно в ануса, насочвайки я към простатната жлеза. Можете да експериментирате с различни настройки на вибрации и движения, за да намерите най-приятните усещания.

  3. Пенетрация – От ключово значение при проникване с пенис или секс колан е подготовката чрез любовна игра, с цел отпускане на аналните мускули и увеличаване на възбудата. Нанасянето на достатъчно количество лубрикант върху пениса/вибратора и аналния отвор е от съществено значение за безболезнено и лесно стимулиране. Първите няколко прониквания трябва да се извършат с бавни движения, като се позволи да пасивната страна да контролира темпото и дълбочината на проникване. При проникване с пенис използването на презерватив е силно препоръчително. За достигане на оргазъм, експериментирайте с различни пози и интензитет на движенията.

Как се прави масаж на простатата

Бонус съвети от секс експерт

Стимулирането с пръсти може да бъде изпълнено чрез различни техники, най-разпространените от които са:

  • Използвайте движението „ела тук“ с пръста, като приложите лек натиск, за да масажирате простатата по ритмичен начин. Експериментирайте с различни ъгли и натиск, за да намерите най-горещата точка за постигане на оргазъм.

  • Поставете пръста си върху външната страна на простатата (перинеума). Експериментирайте с натиска, както и с интервалите, на които го прилагате. Можете да използвате потупващи движения, да задържите по-продължително и т.н. 

От съществено значение при прилагането на която и да е от изброените техники е нивото на възбуда, доколко мускулът на сфинктера е отпуснат, както и позата, която заемате за най-добро стимулиране. За постигане на пълноценно удоволствие е важно да подхождате към партньора си с търпение, чувствителност и доверие, като се постараете да създадете комфортна и уютна обстановка.

За постигане на максимално удоволствие и множество оргазми можете да закупите всичко необходимо от Cleopatrabg.com и поръчате 100% дисркетно.

Подбрали сме колекция от качествени продукти за вас:

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.