Ajax Loader

Как можете да забременеете без еякулация

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Предварителната еякулация е явление, с което много малко хора са запознати. Те го наричат с общата дума „сперма“. Време е да разберем какво е и дали е възможно да забременеете от него.

Какво представлява?

Това е гъста течност от ензими, протеини и секрет, която се произвежда от жлезите на Купър. Те се намират в уретрата вътре в пениса. Когато мъжът е възбуден и готов за оргазъм, тези жлези секретират течност, която след това излиза навън.

Тази течност е от съществено значение за бременността. Тъй като вътрешността на пениса е кисела среда, pH на спермата може да се повиши и жизнеспособността на сперматозоидите може да намалее. Но предварително еякулатът минава първо по този път и леко намалява киселинността на средата, тоест защитава сперматозоидите. И тогава тя неутрализира киселината във влагалището със същия ефект.

Има ли живи сперматозоиди в тази течност?

Проучванията показват, че те се срещат при приблизително 15-20% от мъжете. За да разберат, учените събират проби от еякулат от мъже и ги изследват под микроскоп.

Освен това тези сперматозоиди не са най-силните и бързи от всички. Но приблизително във всяка трета проба има такива, които са в състояние да оплождат яйцеклетка.

Възможно ли е да забременеете от предварителен еякулат?

Отговорът е да! Разбира се, това се случва много рядко, но се случва. Ето защо понякога настъпва бременност, дори да не е имало оргазъм.

И това води до друго заключение: прекъснатият полов акт далеч не е най-надеждният метод за контрацепция. Човек не може да контролира освобождаването на предварителен еякулат или да му забрани да се откроява. В повечето случаи той не усеща никакво изпускане! Така че липсата на отделяне на сперма не е гаранция за защита срещу бременност.

Ако предварителният еякулат не попадне във влагалището е почти невъзможно да забременеете от него. Спермата трябва да стигне до цервикалния канал, който се намира по-далеч от вагиналния канал, а е малко вероятно те да „плуват“ до там. А извън тялото те бързо умират.

И още един важен момент: предварителният еякулатът може да предава инфекции! Например: гонорея, хламидия, херпес, трихомониаза. Затова е по-добре да си сложите презерватив в самото начало на полов акт, а не само преди оргазъм.

Купете презервативи от секс шоп Cleopatra на супер цени и 100% защита срещу инфекции.

Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Как можете да забременеете без еякулация" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com