Ajax Loader

Как да направите секса по-добър през новата година

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Винаги възлагаме големи надежди за предстоящата година, надявайки се, че всичко в нея ще бъде по-добро, отколкото в миналата. В живота обаче, за да се подобри нещо, трябва да вложим усилията си в това. Сексът не е изключение.

Говорете повече за секс с партньора си

Общуването е много важна и неразделна част от добрия секс. Говоренето може да направи няколко важни неща, които да подобрят интимните моменти. Първо, можете да обясните на партньора си (и той, от своя страна, също) какво харесвате в леглото или какво мечтаете да опитате, какво фантазирате и какво бихте искали да добавите към редовния Ви секс. Второ, по този начин можете да възбудите партньор, без дори да го докосвате. Говоренето за секс понякога е дори по-горещо от самия секс. В същото време можете не само да разговаряте лице в лице, но и да му пращате възбуждащи съобщения докато е на работа.

Също така можете да общувате невербално. Например, купете белезници и ги поднесете на партньора си под формата на новогодишен подарък, ако мечтаете за лек BDSM. Поемете контрола по време на секс, за да покажете кое Ви харесва. За мъжете подобни методи често работят по-добре от думите.

Купете BDSM аксесоари от Sex Shop Cleopatra и се насладете на съвсем нови чувства!

Развихрете въображението си

Мислете за секса по-често, фантазирайте за различни неща, които Ви Възбуждат. Фантазиите подобряват чувствителността Ви към различни сексуални стимули, а тези, които Вие и Вашият партньор можете успешно да приложите, също ще допринесат за хормоналната подкрепа на удоволствието по време на секс – говорим за хормон допамин. Той подсилва основните човешки потребности (сън, храна, секс) с чувство на удоволствие, за да не се уморяваме да ги реализираме. Освобождаването на допамин в кръвта по време на секс кара човек не само да изпитва чувство на удовлетворение, но и засилва желанието да повтори преживяването отново.

Спрете да гоните оргазъм

Когато всички наоколо говорят за оргазъм като за свещен граал, е много трудно да спрете да мислите за него като за логично приключване на всеки сексуален контакт. Мъжете в това отношение са много големи късметлии – в 98% мъжът изпитва оргазъм по време на секс. При жените процентното съотношение изглежда малко по-различно: 30% от жените получават оргазъм по време на вагинален секс, а малко повече от 70% – по време на секс с партньор, като допълнително стимулират клитора. Оргазмът е странен и понякога неуловим звяр и ако тази година отчаяно се опитвахте да го хванете, то следващата опитайте просто да се отпуснете и да се забавлявате. Когато се концентрирате върху получаването на оргазъм по време на секс, пропускате много, например, част от собствените си чувства, защото не сте съсредоточени върху тях, а също и различни реакции на партньора, защото фокусът Ви е изместен. По време на секс, опитайте се да не мислите къде е законният Ви оргазъм, а за това как харесвате всичко, което се случва между Вас и партньора Ви, колко приятни са докосванията му и колко възбудени сте в прегръдките му, като цяло се наслаждавайте на момента. Оргазмът сам ще последва.

Правете секс по-често

Сексът сам по себе си е акт на общуване. И колкото по-често правите любов например с редовен партньор, толкова по-добър ще е всеки път. Учените, ангажирани в сексуални отношения между хората, които тепърва започват да се виждат, и тези, които живеят заедно от няколко години, откриха, че в дългосрочни отношения партньорите са по-малко склонни да правят секс. Средната стойност за двойка, чиято връзка продължава повече от три години, е 2-3 пъти седмично. Но има една малка тайна: колкото по-често правите секс, толкова повече искате да го правите. Вече говорихме за допамина, който формира желанието да се прави любов. Така че в този случай действа точно като обикновен наркотик. Колкото по-често правите секс (но също така е важно да му се наслаждавате, защото без него мотивацията е сведена до нула), толкова повече ще искате да го правите отново и отново.

Ходете на секс курсове

Направете това, за да научите нещо ново (например еротичен масаж или нови техника за свирки) или да научите повече за собственото си тяло. Секс курсовете са много готин вариант на 21 век, който ще Ви помогне да разнообразите интимния си живот, ако нямате свои собствени идеи или да разберете защо Ви е трудно, например да се наслаждавате на секс с партньор. Ако все още не сте ходили на такива курсове, горещо Ви препоръчваме да отидете. В крайна сметка ще се забавлявате и ще научите нещо ново.

Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Как да направите секса по-добър през новата година" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com