Ajax Loader

Как да изберем първия си анален разширител

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Аналният секс е интересна и чувствена практика, която може, при спазване на определени правила, да достави голямо удоволствие.

Основното правило в аналните игри е деликатността. Трябва да се подходи с цялата отговорност, за да не нараним лигавицата и да не причиним неволни мускулни контракции с резки движения.

Първи стъпки

За да изберете анален разширител, първо решете как искате да я използвате. Те са разделени на два вида: такива, които са необходими за подготовка за анален секс, и такива, които се използват по време на вагинален секс като допълнителен стимулатор.

Разширителите, които се използват по време на секс, имат заоблена форма, последвана от тясна част и завършват с широка основа, която не позволява на играчката да проникне изцяло вътре. Тези играчки засилват усещанията и на двамата партньори.

Разширителите, които помагат за подготовката за анален секс най-често имат формата на клин и завършват с широка основа. Тази форма позволява най-ефективно ануса да се подготви за последващ сексуален контакт. Тялото свиква с усещането за пълнота.

Размерът на аналната играчка трябва да бъде избран въз основа на собствени предпочитания, но малките играчки са по-добри за първото изживяване. Най-важното е винаги да обръщате внимание на разширителя: диаметърът на основата му трябва да е много по-малък от диаметъра на основата, така че да не може да попадне вътре. Ако това се случи е необходимо да потърсите лекарска помощ.

Много важен фактор при избора на анален разширител е материалът, от който е направен

1. Стъкло

При производството на такива анални разширители се използва боросиликатно стъкло  – не се чупи, но все пак не хвърляйте играчката от голяма височина и не я удряйте с чук. Особеността на този материал е, че той има по-дълъг срок на годност от другите, може да се съхранява десетилетия при внимателна употреба. Освен това стъклото е непретенциозно при избора на лубрикант – можете да използвате всеки.

2. Метал

Разширителите, изработени от такъв материал, са твърди, издръжливи и имат определена тежест. Лесни са за почистване и са съвместими с всеки лубрикант. Металът е много податлив на температурни промените – играчката може да се нагрява под гореща вода или, обратно, да се охлажда.

3. Медицински силикон

Хипоалергенен, мек и нежен на допир материал, който не предизвиква дразнене, лесно се почиства и при контакт с кожата създава много приятно усещане. Употребява се с лубриканти на водна основа.

Аналните разширители могат да имат различни функционалности, например вибрации или способността за механично разширяване вътре в тялото. Могат да бъдат украсени с кристали или опашки, могат да са гладки или оребрени. Изборът е Ваш.

На какво друго трябва да обърнете внимание

На липсата на шевове и грапавост. Това, което би могло да не бъде проблем за вагиналното проникване, е от особено значение в случая на ануса.
След употреба задължително е да използвате специално почистващо средство, а не обикновен сапун и вода. Можете също така просто да използвате играчката в презерватив.
А лубрикантите? Дори не си помисляйте да опитате без тях. Изберете подходящ, в зависимост от материала на изработка на Вашата играчка.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Как да изберем първия си анален разширител" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com