Ajax Loader

Интимност: 3 признака за наистина добър секс

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Когато сексът се харесва и на двамата партньори, отношенията се подобряват. И ако има проблеми в леглото, това често се отразява и на други области от живота. Защо това се случва – и от какво се състои наистина добрият секс?
Не всички разбират правилно същността на сексуалните отношения. Сексът не е просто физически акт с малко любовна игра, прониквания и оргазъм. Това може да се каже, че е многоизмерно преживяване, което засяга телата, чувствата и мозъка на двамата партньори. Това е начин на взаимодействие между двама партньори, канал за обмен на фантазии и средство за изразяване на тайни желания. С други думи, физическите, емоционалните и чувствените компоненти на секса се комбинират, за да създадат безценно преживяване, важно за връзките. И когато сексуалният живот на двойката се влоши, те губят не само начина на физическо взаимодействие, но и много повече.

Друг момент: сексът се състои не само от прониквания и е важно да се използват всички необходими елементи за укрепване на интимната връзка. Нека поговорим за тях по-подробно!

1. Нежно докосване

Можете да живеете спокойно без физически контакти, но без докосванията от партньора много хора стават агресивни, тъжни и дори могат да се депресират. Ето защо в най-топли отношения обикновено са тези, които са нежни един към друг и са в близък контакт всеки ден. Масаж, държане за ръце, целувки, галене на косата – всички видове докосвания са добри за засилване на комуникацията между партньорите. Обърнете внимание как той реагира на Вашето докосване и целувки. Тези моменти могат да бъдат толкова страстни, колкото и самият секс, и демонстрират безусловна любов.

2. Сексуално желание

Хората обичат да са сексуални мишени за своите партньори. Това ги насърчава към приключения в леглото, олицетворение на смели фантазии и желание да направят всичко, така че да се харесат на партньора.
Но желанието не е нещо, което може да се извика с вдигната ръка. Важно е да разберете какво работи най-добре във Вашия случай. Например, искате ли секс след душ или след тежък работен ден? Говорете с партньора си за това и определете кои моменти са подходящи.

3. Дълбоко удовлетворение

Сексуалната съвместимост сама по себе си не означава толкова много: трябва да разберете какво и двамата можете да направите, за да укрепите интимната си връзка. Мислете за секса не само като акт, но и като език, в изучаването на който можете да се усъвършенствате безкрайно.

Това може да отнеме време, защото да говорите за секс е трудно, ако от детските Ви години сте научени да избягвате тази тема. Кажете на партньора си какво харесвате в леглото (например: „Обичам, когато си отгоре, защото виждам удоволствието, което изпитваш“ или „говори ми мръсотии, доставя ми радост“). Когато вложите желанията си в думи, истинските емоционални нужди излизат от сенките и стават видими. И двамата можете да ги задоволите, наслаждавайки им се.

Как да проверите дали сексуалният Ви живот е добър

Ето някои въпроси, които да Ви помогнат да разберете това:
  1. Сексът заема ли важно място във Вашите отношения?
  2. Помни ли колко често правите секс?
  3. Ако единият иска секс, а другият не, дали инициаторът се сърди или ядосва?

Ако сте отговорили положително, може би придавате твърде голямо значение на секса. Време е да спрете да го считате за единствения начин за интимно взаимодействие и да започнете да прекарвате повече време заедно извън леглото. С отрицателните отговори във връзката Ви сексът е важен, но не и решаващ, това е само една от областите на съвместния живот.

Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "Интимност: 3 признака за наистина добър секс" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com