Ajax Loader

Интимен пиърсинг: Всичко нужно преди да си направите

Оцени статията
(20 ревюта)
Интимен пиърсинг Всичко нужно преди да си направите

Интимният пиърсинг е популярен избор както сред жени, така и сред мъже, с оглед подобряване на естетиката на интимните области и увеличаване на сексуалното удоволствие.

Преди вземането на окончателно решение относно интимен пиърсинг, е от съществено значение да се запознаете с предимствата, рисковете и грижите по отношение на интимните части с пиърсинг. Ето защо с настоящата статия от Cleopatrabg.com ще дадем повече яснота по тези въпроси.

Какво е интимен пиърсинг?

Интимният пиърсинг представлява поставяне на бижута (най-често обеци) в различни интимни зони на тялото с цел подобряване на естетиката им и/или повишаване на сексуалното удоволствие. За разлика от обикновения пиърсинг на ушите или носа, интимният пиърсинг се поставя в ерогенни зони на мъжете и жените.

Този вид пиърсинг е подходящ и за двата пола, като задължително трябва да се извърши от специалист в стерилна среда, за да се сведат до минимум рисковете от инфекции и други негативни последици.

В кои зони си поставят жените интимен пиърсинг?

Зоните, в които жените могат да си поставят интимен пиърсинг, са:

  • Срамни устни – Обецата може да бъде поставена както на големите срамни устни, така и на малките. Пиърсингът на малките срамни устни включва поставяне на бижута през вътрешните срамни устни, които са деликатните гънки на кожата, разположени около вагиналния отвор. Пиърсингът на големите срамни устни се поставя през външните срамни устни, които са по-големите гънки на кожата, намиращи се от външната страна на половия орган при жените. 

Този вид се избира с оглед подобряване на визуалната привлекателност на гениталната област и увеличаване на сексуалното удоволствие чрез добавяне на допълнителна стимулация по време на сексуална активност. 

  • Пиърсинг на клитор – Този вид може да бъде вертикална качулка на клитора, при който  обецата минава вертикално през тъканта над клитора или хоризонтална качулка на клитора, при който обецата минава хоризонтално през същата зона. Клиторният пиърсинг е предназначен най-вече за увеличаване на сексуалното удоволствие чрез осигуряване на пряка или индиректна стимулация на клитора, който е силно чувствителна ерогенна зона с множество нервни окончания.

  • Пиърсинг на зърна – Това е един от най-популярните избори за интимен пиърсинг, както при мъже, така и при жени. Обецата може да се постави хоризонтално или вертикално през зърното, което променя естетически вида му и придава индивидуалност. В резултат се повишава и чувствителността в тази зона, тъй като в зърната са съсредоточени множество нервни окончания.

Интимният пиърсинг при мъжете

Пиърсинг на пенис – Този вид може да бъде поставен в различни части на пениса:

  • Пиърсингът Prince Albert е един от най-популярните видове. Обецата се поставя през уретрата и излиза в основата на главичката. Този пиърсинг може да повиши сексуалното удоволствие, като увеличи чувствителността и осигури допълнителна стимулация на двамата партньори по време на полов акт;

  • Пиърсингът на френума е разположен от долната страна на пениса. Бижуто тук се прокарва през отпуснатата кожа и също води до по-голяма възбуда по време на полов контакт;

  • Пиърсингът Apadravya се поставя вертикално през главичката, осигурявайки интензивна стимулация поради разположението си в силно чувствителната тъкан на горната част на пениса. 

Тези пиърсинги са не само визуално привлекателни, но водят и до допълнителна стимулация по време на сексуална активност.

Различни видове интимни пиърсинги

Съвети и правила при поставяне на интимен пиърсинг

Правилната предшестваща и последваща пиърсинга грижа,  както и поставянето при професионалист, са от решаващо значение, за да се гарантира, че не е налице риск от инфекция, неправилно позициониране на бижуто и други негативни последици. 

Най-важният съвет, който можем да дадем е – НЕ ГО ПРАВЕТЕ САМИ!

При желание да си направите интимен пиърсинг, е от голямо значение да обмислите следните обстоятелства:

  • Предимства и недостатъци – Поставнето на бижута на тези интимни зони има своите плюсове и минуси. От една страна са налице редица рискове, като инфекции, възможност тялото да отхвърли бижуто, оставяне на трайни следи при вземане на решение за премахване на обецата и т.н. От друга страна обаче поставянето може да доведе до повишаване на самочувствието и сексуалното удоволствие, както и до по-голяма визуална привлекателност;

  • Алергии – Преди процедурата следва да се уверите, че нямате алергии към определени метали, тъй като това може да доведе до риск за здравословното ви състояние;

  • Болка и дискомфорт – Пиърсингът на на тези места е съпроводен с болка и дискомфорт, тъй като процесът по заздравяване може да отнеме период от няколко седмици до месеци. Ето защо ще трябва да спазвате повишена хигиена и да ограничите сексуалния контакт за известно време; 

  • Избор на професионалист – Един от най-важните моменти при тази процедура, е изборът на опитен специалист в сферата, като най-важните изисквания са високото ниво на хигиена и уменията за правилно поставяне. Поставянето в среда, която не е стерилизирана може да доведе до големи рискове за здравето, като инфекции, хепатит, СПИН и други болести.

Подбрали сме колекция от качествени продукти за вас:

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.