Ajax Loader

9 Неща, които НЕ трябва да правите след секс

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Колкото и да сте готини, всяко от тези малки неща може да съсипе всичко.

В интернет има много информация за това какво можете да направите, за да увеличите шансовете си за секс и безброй съвети и статии как да се държите най-добре в процеса.

Въпреки това няма толкова полезна информация за това какво трябва да правят момчетата след това. Решихме да поправим тази ситуация и съставихме най-често срещаните грешки, които трябва да се избягват.

1. Заспивате веднага

Много мъже са запознати с желанието да затворят очи веднага след секс и има няколко причини, поради които това се случва. Първо, сексуалният контакт често се случва преди лягане, в допълнение, сексът е физическо напрежение, което причинява естествена умора.

И освен това оргазмът създава в организма коктейл от химикали, които често действат като успокоителна доза. Такова действие обаче може да обиди партньора и ако успеете да преодолеете и отложите желанието да заспите поне 15 минути – направете го.

2. Неправилно почиствате секс играчките

Няколко проучвания са изследвали способността на бактериите и вирусите да остават върху секс играчките, ако не са били почистени правилно. Тоест изплакването с вода или измиването с обикновен сапун не е достатъчно.

Запомнете правилата: трябва да използвате каквото и да е секс оборудване само с презерватив (освен ако не сте редовни партньори и знаете със сигурност че нямате полово предавини болести). Преди да смените“входа“ – трябва да смените презерватива (смесването на микрофлората е строго забранено). След като използвате секс играчките, трябва да ги измиете старателно със специални за целта средства.

Купете Почистващи спрейове от Sex Shop Cleopatra, за най-ефективна защита на секс играчките Ви.

3. Пускате телевизора (таблет, телефон, лаптоп)

Използвайки едно от тези неща веднага след секс, можете да накарате приятелката Ви да се почувства използвана, ненужна и не особено важна за Вас. Покажете й, че това всъщност не е така и я уважавате.

4. Оставете я на мократа страна на леглото

Сексът може, а понякога и трябва, да е потен. След любовната сесия на леглото, често се образува мокро петно, на което е доста неудобно да се лежи. Поканете я да си размените местата или си създайте навик да сменяте чаршафите след полов акт.

5. Бягате веднага под душа

Както споменахме по-рано, сексът може да бъде потен. Някои хора не харесват този аспект и веднага се втурват към банята след полов акт.

Къпането след секс е важно и необходимо, но не бързайте да го направите на секундата след като приключите. Подобно поведение може да се тълкува като Вашето желание да „отмиете“ факта, че сте имали сексуален контакт с партньора си, затова направете почивка за известно време и й кажете нещо приятно и едва след това се погрижете за хигиената си.

6. Критикувате прекалено много

Обикновено сексът означава да сте голи: и буквално голи – тоест без дрехи, и фигурално голи – тоест уязвими. Така че критикуването на партньора в този момент вероятно не е добра идея.

След отделянето на ендорфин и окситоцин хората се чувстват по-беззащитни от обикновено. Следователно, всякакви неприятни разговори и критики веднага след секс не само ще бъдат болезнени, но и могат да направят човек по-малко отворен за нови сексуални преживявания.

Ако наистина трябва да обсъдите нещо неприятно или неудобно с партньора си, изчакайте до следващия ден, когато химическите процеси в мозъка Ви се върнат в нормално състояние.

7. Молите я да си тръгне

Може би имате много добра причина, поради която тя не може да остане с Вас през нощта. Може би трябва да ставате много рано сутринта и няма се наспите, ако тя лежи до Вас. Това е абсолютно разумно.

Въпреки това, да кажете това на момиче след интимни отношения не е готино, а освен това може да съсипе мнението й към Вас. Затова винаги обсъждайте това предварително.

8. Казвате й нещо, което е трябвало да узнае предварително

Уволнили са Ви от работата, блъснали сте колата, заложи ли сте всички Ви спестявания на футболен мач или нещо друго също толкова важно – в никакъв случай не трябва да го отлагате за след секс.

Да, ако го направите предварително със сигурност ще останете „на сухо“ вечерта, но се дръжте почтително и с уважение.

9. Пушите

Пушенето е лош навик по всяко време, но интимността вероятно е най-лошата причина да запалите цигара. Освен факта, че ще Ви съсипе дъха и не изглежда толкова секси, както във филмите, пушенето е тясно свързано с еректилна дисфункция и  също е причина за хъркането. И да, думата „импотентност“ върху опаковките също е написана с причина.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "9 Неща, които НЕ трябва да правите след секс" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com