Ajax Loader

7 Ситуации, в които ще искате да правите секс, но не трябва

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Правенето на секс е страхотно. Но в някои случаи е по-добре да го отложите за по-късно.
Не всяка ситуация е подходяща за сексуален контакт и ако в някои случаи това е съвсем очевидно, понякога се случва и да не е. В този материал сме изброили няколко фактора, заради които определено трябва да се откажете от интимността (временно, разбира се). В противен случай можете горчиво да съжалявате по-късно.

1. Нямате презервативи под ръка

„От един път нищо няма да се случи“ – именно след тази фраза хората често се сблъскват с непланирана бременност и необходимостта от лечение на болести, предавани по полов път.

Необходимо е да се разбере, че дори ако ВИНАГИ се използват презервативи, застраховка на 100% няма.

Така че, ако нямате презерватив под ръка – забавете малко, не се надявайте на чудо (половината от болестите, предавани по полов път, нямат външни признаци) и бързо хукнете към аптеката или най-близкия супермаркет.

Купете висококачествени презервативи от Sex Shop Cleopatra за максимална безопасност пон време на секс.

2. Ако някой от Вас се лекува от инфекция на пикочните пътища (UTI)

Когато човек има UTI, най-вероятно не е в настроение за подвизи в леглото. Но дори и Вие или Вашата половинка да започнете да се чувствате по-добре, си струва да потърпите малко време, преди да се „върнете към играта“.

В процеса на лечение си струва да поговорите с Вашия лекар за това кога можете да възобновите интимният си живот без заплахата от повторното възобновяване на инфекцията. По правило трябва да изчакате, докато приключите с антибиотиците и поне две седмици да отшумят всички симптоми. В противен случай съществува риск от влошаване на UTI, преди болестта напълно да отшуми, както и да Ви причини болка или дискомфорт.

3. Вие или Вашата приятелка сте в нетрезво състояние

Една чаша помага да се отпуснете, но ако почувствате, че сте „прекалили“, по-добре е да откажете интимния контакт тази вечер. Възможно е да имате проблеми с ерекцията, може да забравите да използвате презерватив, да го сложите неправилно, да не забележите как се пука, да не изчислите силата си и да нараните партньора си.

Също така си струва да запомните принципа на информираното и активно съгласие за секс. Спящ или човек в състояние на тежка алкохолна или наркотична реакция просто не е в състояние да даде информирано съгласие, така че всяко сексуално взаимодействие с него ще се разглежда от етична гледна точка като насилие.
Но дори и с по-малко пияни си струва да поставите под въпрос възможността за секс. Принципът е прост: и двамата партньори трябва да могат трезво да оценят действията си.

4. И двамата искате да избегнете конфликт или да постигнете мир

Правенето на любов по време на кавга може да бъде по-страстно, отколкото в „мирното“ време и дори в състояние да изглади „остри ъгли“ за известно време, но, за съжаление, те не могат да решат проблемите ви с партньор.

Колкото по-дълго отлагате обсъждането на несъгласията си и намирането на най-доброто решение на проблема и за двамата, толкова по-висок е рискът от недоразумения и недоволство да нараснат и в крайна сметка да доведе до голяма кавга, което може да доведе до разделяне. Затова не забравяйте да отделите време и енергия, за да поговорите на неприятна тема и да намерите изход от ситуацията.

5. Някои от Вас наистина искат отмъщение

Много глупави филми се въртят около сюжетен обрат, когато някой си ляга с друг за да ​​отмъсти на трети. Но в реалния живот това не е най-доброто, защото не се зачитат чувствата на човека, който не е виновен за нищо.

Желанието за отмъщение никога не трябва да е причина за секс с някого. Ще навредите на себе си, на човека, с когото спите и на човека, на който отмъщавате. Просто не го правете.

6. Вече сте започнали и смятате, че трябва да го приключите

Понякога хората продължават да правят секс, защото смятат, че като са започнали този процес, трябва да стигнат „докрай“.

Всеки от Вас има право да промени мнението си по всяко време и да прекъсне процеса, без да бъде съден от Вашия партньор. Всеки от Вас може искрено да иска секс и след това по една или друга причина се разколебава и това е нормално.

Ако в даден момент сте започнали да се чувствате неудобно (физически или емоционално), спрете секса. Не е нужно да правите това, което не искате. Също така работи в обратна посока: ако в даден момент партньорът Ви внезапно помоли да спрете, уважавайте неговото решение.

7. Не сте сигурни, че и двамата искате това

Понякога сексът се случва спонтанно и това е нормално, но само ако момичето е дало активно съгласие. Активно означава, че само „Да“ означава „Да“.

Мълчанието не трябва да се възприема като знак за съгласие. Момичето не каза „Не“ или отказа, но го направи „не достатъчно директно“ – това НЕ е съгласие. Ако един от двамата притисне другия и сексът се случва под натиск, от съчувствие или страх – това е насилие. Винаги питайте директно партньора си дали иска да прави секс или не.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "7 Ситуации, в които ще искате да правите секс, но не трябва" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com