Ajax Loader

7 Причини за предпочитане на менструални чашки

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Какво е менструалната чашка?

Тя е дамски, интимен продукт, който се поставя във влагалището по време на менструален цикъл. Нейната цел е доста семпла – да попречи на изтичането на менструалната течност и нацапването на дрехите ви. Изработени са от силикон в повечето случаи.

Чашките за манструация получават две контрастни реакции от жените, с които сме говорили. Има яростно „О, не, просто не бих могла… така или иначе, не са ли хипи?“ Или пък редовните клиентки на менструалната чашка: „ДА! Всяка жена трябва да ги използва, те са страхотни”.

Как се поставя?

Менструалните чашки са оформени, изненадващо, като чаша. Сгъвайки и вкарвайки я във влагалището, тя се отваря, за да се побере и прилегне перфектно върху отвора на шийката на матката. След това, по време на Вашия период, кръвта се събира в нея. Има малко стъбло или възел в долната част на менструалните чаши, за да направите локализирането и премахването им безпроблемно.

Ползи от менструалните чашки:

1. Те ​​са екологични

Според проучване, около 11 000 менструални продукта за еднократна употреба се използват от всяка жена през целия им живот. Това създава над 200 000 тона боклук – от използваните тампони, превръзки и др.

Е, не всичко се озовава на сметището. През 2010 г. по плажовете в Обединеното кралство е имало средно 23 превръзки и 9 тампона на всеки километър британско крайбрежие.

Менструалните чаши очевидно допринасят за опазване на околната среда. Тъй като те са направени от силикон и при правилна грижа ще издържат години.

Жена държаща менструална чашка

2. Силиконовите чаши са 100% веган

Направени са от хирургически клас силикон и са напълно вегански, така че Fun Factory FUN чаши са подходящи за веганите.

Купете менструални чашки Fun Factory A и B от Sex Shop Cleopatra.

Забележка: Понякога казеинът (млечен протеин) се използва при производството на латекс, така че при (необичайна) изработка на дамска чаша с латекс, е разумно да се консултирате с този конкретен производител.

3. Те са изработени от материал, безопасен за тялото

Повечето са направени от силикон, гъвкав, безопасен за тялото материал. От друга страна, има различни мнения относно превръзките и материали за тампони.

Именно те представляват различни рискове от химическа гледна точка. Тези продукти за еднократна употреба могат да съдържат неща като латекс, бои и избелващи компоненти (които могат да бъдат канцерогенни – също така, той е белина!).

Ако използвате тампони, ще чуете за Токсичен шок – TSS (Toxic Shock Syndrome). Съществува риск от придобиването на TSS за всички, които ги използват. Освен това, ако по някакъв начин издърпате тампони, които са сухи, малки парченца памук могат да причинят сълзи във вагиналните стени – което е перфектното място за размножаване на бактериите, причиняващи TSS.

Менструални чашки - изгодни

4. Спестявате тон пари

Ако отделяте 7 лв месечно за менструални продукти, това е 84 лв годишно. 

Ако цикълът Ви започне на 14 години. Ако продължи докато навършите 55, това са 41 години.

49 x 84 лв = 4116 лв.

Това са доста пари, изразходвани за продукти за еднократна употреба, да не говорим за щетите, които се нанасят на околната среда, както научихме по-рано.

За сравнение менструалната чашка обикновено струва около 75 лв и при правилна употреба и грижи употребата им да продължава години.

5. В тон с тялото си и с периода си

Когато използвате менструална чаша, ще сте по-наясно със своя период, но не по лош начин. Когато тампоните се накиснат от менструалната кръв вътре и се опитват да ограничат потока, действайки като гъба, менструалната чаша не се опитва да спре нищо. Това е като безопасен начин да се практикува „свободно кървене“.

Ще се почувствате по-свободна, когато използвате този дамски аксесоар; кръвта е в състояние да потече в чашата и всичко се чувства много естествено и комфортно.

Освен това е установено, че с използването на този продукт, периодът не трае толкова дълго, колкото когато се използват тампони, а и спазмите намаляват през месеците на използване на чашки. Печелите.

6. Те имат голям обем

Когато обикновеният тампон съдържа около 5ml течност, а превръзките около 10ml, менструалните чаши имат много по-голям обем.

Например в комплект Fun Factory FUN Cups, размер A съдържа 20ml, а размер B съдържа максимум 30ml кръв.Това означава, че не е нужно толкова често да сменяте и почиствате чашките. Спокойно може да си ги използвате и през нощта.

Поръчайте менструални чашки Fun Factory Cups от Sex Shop Cleopatra.

Обикновени тампони и менструална чашка

7. Няма повече „Сухи тампони“

Ако някога сте използвали тампони, вероятно знаете за какво говорим тук. Когато Вашият период не е толкова тежък, колкото сте си представяли, или трябва да извадите тампона, преди да е пълен с течност (да речем, преди секс), можете да изпитате мъчителна болка от премахването на сух тампон. Наистина е много неприятно.

Отстраняването на сухи тампони не е просто досаден процес, но това може да причини онези вагинални сълзи, които биха могли да доведат до по-голям риск от заразяване с TSS или друг вид вагинална инфекция.

Това са само 7 предимства от използването на менструални чаши, но точните ползи за живота Ви ще бъдат разкрити едва когато направите първата стъпка да се осмелите да ги използвате. Сигурни сме, че повечето хора, които четат това, биха искали да допринесат за опазване на околната среда и да спестят малко пари.

Съвети за начинаещи при използване на менструални чашки

Може да отнеме известно време, за да свикнете с поставянето и използването на силиконовите чашки, но щом това се случи, поглеждате назад и се чудите защо някога сте тръгнали по маршрута за еднократна употреба.

За първия месец се придържайте към това да използвате обичайните си продукти като резервен вариант или когато сте на вън. Тренирайте с менструалната си чашка в домашна среда. Изградете увереността си с интимните чашки и си дайте време да осъзнаете кои техники действат най-добре за вас.

Когато излизате навън с менструалната си чаша, носете еднократни аксесоари с Вас „за всеки случай“. До този момент ще сте се научили как правилно да поставяте и позиционирате този аксесоар, така че да има много малък риск от изтичане.

До третия месец трябва да сте добре запознати с използването на менструалната си чаша и можете да започнете да разчитате на нея по-силно, когато периодът Ви настъпи. Няма да мине дълго, преди да разберете, че сте оставили в миналото всякакви продукти за еднократна употреба и радостта от използването на чашките наистина може да започне.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "7 Причини за предпочитане на менструални чашки" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com