Ajax Loader

6 Полезни действия на секса

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Ако един ден срещнете онзи невероятен човек, който все още смята, че главоболието е извинение да се откажете от удоволствията в леглото, заблестете със знания. В крайна сметка науката знае поне 6 причини, поради които сексът е полезен за здравето.

1. Подмладява

Знаем, че луд, горещ секс може да Ви накара да се почувствате по-млади, но знаете ли, че той наистина може да подмлади външния Ви вид? Един шотландски изследовател твърди, че секс три пъти седмично може да Ви помогне да изглеждате с около 10 години по-млади.

2. Побеждава стреса

Неотдавнашно проучване на Нюйоркския държавен университет в Олбани установи, че спермата действа като добър антидепресант. Следващият път, когато се почувствате тъжни, обърнете се към любимия човек за помощ и се забавлявайте – съвет от лекарите.

3. Повишава самочувствието

Университетът в Тексас доказа, че повишаването на самочувствието е една от основните причини хората да правят секс (а всички мислехме, че е заради удоволствието). Участниците в проучването отбелязват, че това ги кара да се чувстват по-уверени и да се харесват себе си повече.

4. Изгаря калории

Въпреки, че не толкова, колкото бихме искали (средно – около 21 ккал), все пак е повод за приятно раздвижване преди лягане. Но сексът може да е и по-различен: възможно е да организирате такъв маратон с акробатични елементи, че ще изгорите не по-малко, отколкото по време на сериозна тренировка във фитнес залата.

5. Засилва имунитета

Според проучване на университета Уилкс, полов акт поне веднъж или два пъти седмично повишава нивото на имуноглобулин А, който ни предпазва от инфекции на стомашно-чревния тракт, дихателните и пикочните пътища.

(В същото време не забравяйте за защитата, така че лекувайки се с интимни занимания от настинка, да не получите нещо по-неприятно).

Купете висококачествени презервативи от Sex Shop Cleopatra за максимална защита по време на секс.

6. Лекува мигрена

Скорошно проучване в Германия показа, че сексът успешно се справя с главоболието при 60 процента от анкетираните. Забравете за аналгина и се отдайте на еротична терапия.

Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "6 Полезни действия на секса" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com