Ajax Loader

6 Мита за оралния секс, в които е време да спрем да вярваме

Оцени статията
(5 ревюта)
Съдържание на статията

Някои от тях са много опасни. Въпреки че хората постепенно стават по-отворени, когато става въпрос за секс, има още няколко теми, около които има много митове. Един от тях е оралният секс.

За да Ви помогнем да продължите сексуалното си образование, ето няколко заблуди, развенчани от професионалисти.

1. Мит: Оралният секс е абсолютно безопасен

„Докато от орален секс не може да се забременее, предаването на полови болести чрез орални ласки не е рядкост. Лекувала съм доста пациенти от херпес, HPV, сифилис и гонорея, причинени от такъв вид секс“, казва Сюзън Бард, специалист по дерматология в Манхатън.

За да защитите както себе си, така и партньора си, използвайте презерватив по време на орален секс (за тази цел има ултра тънки модели) и специална салфетка за кунилингус – между другото, можете да си го направите сами от обикновен презерватив.
И не забравяйте, че при преминаване от орални ласки към вагинален или анален (и обратно) трябва да използвате нов презерватив.

Купете висококачествени презервативи от Sex Shop Cleopatra, за по-голяма сигурност при орален секс.

2. Мит: Оралното здраве няма нищо общо с оралния секс

Когато двойките решат да правят такъв вид секс, обикновено не се замислят какво може да се случи с оралното им здраве. Д-р Дамиан Джейкъб М. Сандлър, директор на клиничните изследователски програми към Фондация за изследвания на здравето на Felnett, Ви съветва да помислите за това:

„Има мнение, че спермата е вредна за зъбите. Факт е, че тя съдържа редица киселини и те също влияят негативно върху зъбите, както и онези киселини, които влизат в устната кухина с храната.

Затова изплакването на устата след свирка определено е добра идея.

3. Мит: Ако партньорът има каквито и да е Болести, предавани по полов път (БПП), изплакването на устата след орален секс ще предотврати инфекции

Както вече казахме, болестите и инфекциите, предавани по полов път, могат и ще бъдат предадени на партньора Ви или на Вас, ако не използвате защита, и чрез орален секс, и чрез вагинален, и чрез анален.

Въпреки, че това вече трябва да е добре известен факт, много хора все още вярват в мита, че ако просто изплакнете устата си след орален секс, тогава всичко ще бъде наред. Това обаче далеч не е така.

„Всеки ден виждам поне един пациент, който ми казва, че пиенето на алкохол премахва всички видове бактерии и вируси“, казва Сандлър.

Той също разбива мита за възможността за „диагностициране“ на полово предавана болест според вида и вкуса на спермата.

„Неправилно е да се мисли, че екскрециите (отделяне, изхвърляне на отпадни продукти от организма) в тялото могат да бъдат безопасни или опасни в зависимост от техния вид, вкус или консистенция. И да, само защото спермата е солена, това не означава, че отблъсква вирусите и бактериите.“

4. Мит: Оралният секс е просто незадължителна любовна игра

Трябва да спрете да го подценявате и да гледате на него само като любовна игра.

„Оралният секс може да бъде любовна игра, но също така е много интимен акт, понякога дори е по-интимем и от проникването“, споделя експертът по секс и връзки и основател на Touchpoint Джаред Матю Вайс.

Въпреки че той често се използва като „лек аперитив“, всъщност е повече от това.

„Не посягайте веднага към клитора ѝ. Оставете го за десерт. Първо я дразнете, като бавно движите езика и устните си около вагината и вътрешната част на бедрата. След това внимателно докоснете клитора с върха на езика си и се отдалечете. Ако пропуснете тази стъпка, тогава рискувате да не я възбудите достатъчно или обратното, да я възбудите до такава степен, че тя няма да може да постигне оргазъм и дори може да изпита някаква болка.“

5. Мит: Не трябва да обсъждате подробностите за секса преди или след него

Ако започнете да говорите за секс по време на семейна вечеря, това може да е неподходящо. Но тази тема беше толкова табу в миналото, че някои все още смятат за неприемливо да говорят за това със собствения си партньор – дори когато сте в спалнята.

„Много от нас не казват какво искаме и какво определено не искаме – нито преди, нито по време на самия секс. Те не споделят на партньора си, дори когато нещо е особено приятно,“ казва Вайс. – „Давайте наставления на партньора си, кажете им какво Ви харесва и какво не по време или след секс“

6. Мит: По време на орален секс трябва да се използват само устни и език

Разбира се, оралният секс по добра причина се нарича орален, но това не означава, че трябва да използвате само устата си по време на този акт. На много хора липсва докосване до интимността по време на орален секс, галене с пръсти, устни, нос или дори бузи. Опитайте се да провеждате различни експерименти, винаги можете да намерите неочакван и нов начин да си доставите още повече удоволствие. Основното нещо – не забравяйте за сигурността.

Купете орални лубриканти от Sex Shop Cleopatra, за по-голямо удоволствие.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "6 Мита за оралния секс, в които е време да спрем да вярваме" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com