Ajax Loader

Не съседи, а любовници: 5 стъпки за връщане на секса в живота ви

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията
Това се случва доста често: в началото на една връзка, двойката често прави секс, но с течение на времето се появяват деца, нови ангажименти – и интимният живот избледнява на заден план. Как да го поправя?
Проучванията показват, че нивата на окситоцин са най-високи в началото на връзката и постепенно намаляват с времето. Това е еволюционен процес: ако двойката е емоционално и физически свързана, тя може да прави други неща. Разбира се, тази ситуация е далеч от всички!

1. Говорете за това

Може би това е най-трудната стъпка, особено ако сте избягвали този разговор месеци или дори години. Но идва момент, когато слонът в стаята вече не може да бъде пренебрегнат. Можете да започнете диалога писмено. Кажете си, че връзката между вас е отслабена и не ви харесва, искате да поправите ситуацията.

2. Намерете истинския проблем

Да, липсата на секс е проблем сам по себе си, но истинските причини обикновено са по-дълбоки. Нерешени въпроси за децата или парите дават емоционални различия между партньорите. Ако става дума за секс, проблемът често се крие в страха на човека, че той няма да може да се покаже, а на жената – която ще остане сексуално неудовлетворена.
Проблемът със секса може да бъде и клише – тя не се възбужда и/или той свършва бързо. Тези 2 проблема могат да бъдат разрешени безпроблемно като посетите нашата секс аптека.
Купи възбуждащи хапчета за жени и мъже в секс шоп Cleopatra.
Купи спрей за задържане на еякулацията от онлайн секс магазин Cleopatra.

3. Физическият контакт е важен

Често той изчезва със секса и с течение на времето става неприятно да си помислиш дори за това. Човек започва да се страхува от провал, другият търси причини да не се прегръща. Задайте цел: например, пет прегръдки на ден или гледане на филм на дивана, държейки се за ръце.

4. Не бързайте

Ако предишните действия започват да бъдат лесни, не се поддавайте на секс, това може да върне ситуацията на началния етап. Не преувеличавайте очакванията и действайте постепенно, след това всичко ще се нареди.

5. Свържете се със специалист

Ако и двамата сте правилно настроени, но все пак нещо остава объркано, най-добрият изход е да общувате със сексолог. Това ще помогне да се разберат истинските причини и да се преконфигурира връзката ви по интимен начин.
Но не е необходимо да предприемате толкова радикална стъпка веднага. Може би проблемът се крие в разнообразието. Сега е подходящото време да се възползвате от всичките ни статии, които могат да подобрят сексуалния ви живот.

Сексперт от Cleopatra
Сексперт от Cleopatra

Нашите автори пишат полезни, интересни и понякога забавни истории и съвети - ЗА ВАС!
Ако имате интересни предложения ще се радваме да ги споделите с нас.