Ajax Loader

5 Mита за опасностите и ползите от спермата

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Има много митове за спермата. Мъжете често лъжат жените, че тя е много полезна, затова гълтането е задължително. Но вярно ли е това? Открихме няколко мита за ползите на този продукт и решихме да разберем дали са истина.

1. Най-добрата маска за лице

През 70-80-те години е трудно да се намери маска или крем за лице, хиляди продукти са измислени от различни импровизирани средства. Днес всичко това изглежда нелепо.

В спермата има полезни вещества, но те са много по-малко, отколкото в специализирана маска за лице или крем. И е по-добре да използвате качествени козметични средства, отколкото да експериментирате.

Дори вкусът и текстурата не са идеални за маска, така че защо да се опитвате да прилагате тази съмнителна идея?

2. Въздържанието влияе положително на качеството

В миналото се смяташе, че за сигурно зачеване, мъжът трябва да се въздържа от секс известно време. Вече има много проведени експерименти и е установено, че това всъщност е вредно. По този начин се получават възпаления на тазовите органи. Въздържание повече от 6 дни ще влоши качеството на спермата.

3. Гълтането допринася за оплождането

Ако една жена редовно гълта спермата, тялото ще свикне и шансът за зачеване ще бъде по-голям. Това е още една лъжа на мъжете, за да накарат половинката да гълта след свирка.

Купете орални лубриканти от Sex Shop Cleopatra и се насладете на неповторими моменти!

4. Съдържа витамини, които са полезни за жената

Да, спермата е течност с полезни компоненти. Но тяхното съдържание е незначително. В процеса на еякулация се отделя 2-10 мл еякулант, а това е около 1 чаена лъжичка. 80% от това е вода. А компонентите не са достатъчни, за да задоволят дори дневното изискване за микроелементи.

5. Тя е антидепресант

Поредният мит, поглъщането на спермата и настроението не са свързани.

Положителните чувства могат да бъдат предизвикани от наличието на близки отношения с мъж. Прегръдките и целувките предизвикват промяна в хормоналния фон. Именно това носи радост. Но всъщност влюбените жени по-често се съгласяват да гълтат на партньора си. И именно чувствата им ги правят по-щастливи, а не „вълшебният еликсир“.

Заслужава ли си да се гълта?

Това е здравословна течност, която е безопасна. Хранителният състав е пренебрежимо малък за да повлияят по някакъв начин на организма.

Самият процес може да донесе много приятни моменти както за мъжа, така и за жената. А оралният секс със сигурност ще подобри настроението.

Но е важно да запомните, че много инфекции и дори ХИВ се предават и със спермата. Следователно оралната ласка без защита е допустима само при доверен партньор.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "5 Mита за опасностите и ползите от спермата" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com