Ajax Loader

Проста математика: 11 мнения за това колко често трябва да правите секс

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Няма универсални съвети и препоръки в секса. Бяха написани много статии и книги за честотата, с която трябва да се прави секс, и все пак това е индивидуално. Ето няколко истории за това как жени от различни възрасти решават този въпрос.

11 мнения за това колко често трябва да правите секс

“Веднъж седмично и ние го планираме предварително, така че знаем кога. Не го направихме и преди, но се оказа по-удобно.” – Мария, на 39 години.

“Нормален секс веднъж седмично, по-често орален. Понякога се случва, че не правим секс за един месец по различни причини, но и двамата знаем, че ще се случи.” – Анна, на 26 години.

“Веднъж или два пъти седмично. Живеем заедно година, работим много, по-често няма време. Дойдох при него в петък и останах до понеделник, изобщо не можехме да станем от леглото. Има много други неща, които трябва да направим сега. Казва, че би искал по-често, но когато попитам, той винаги е зает.” – Весела, на 23 години.

“Един-два пъти седмично. Всеки ден бихме могли, но наистина не искаме повече и свежестта на чувствата се запазва. Почти 10 години сме заедно.” – Виктория, 30 години.

“За негово съжаление либидото ми не е твърде високо. Освен това имаме гъсто работно време. Той обича сутрин, аз – вечер, така че средно веднъж седмично или два пъти. Имаше месеци, когато изобщо не правехме секс.” – Даяна, на 23 години.

“Аз държа статистиката на телефона – 6,5 пъти месечно, т.е. малко повече от веднъж седмично. Има седмици, когато сексът е ежедневен, има и без него. Партньорският секс не е много важен, но аз го обичам.” – Лидия, на 25 години.

“Зависи от работата, умората и стреса. От два пъти седмично до веднъж месечно.” – Татяна, на 25 години.

“Ние изобщо не сме ангажирани, ние сме асексуални.” – Лора, на 30 години.

“Всеки ден се опитваме да направим нещо вълнуващо. Ако не секс, тогава силна прегръдка. И се оказва, че сексът също е доста, ако не пропуснете дните.” – Роси, на 30 години.

“Наскоро, два пъти месечно, но и двамата се разболяхме и изпитахме неприятни събития. Обикновено това се случва по-често.” – Илона, на 27 години.

“Веднъж седмично, на почивка всеки ден и това ме прави щастлива. Той не обича секса в критични дни, но аз наистина обичам, така че сме съгласни. Бих искала по-често, но той има нервна работа. Живеем заедно около година.” – Василена, на 28 години.

Нормално ли е?

По-скоро “да”. Забързаният начин на живот и ежедневния стрес са фактори, които не прощават на честотата на секса. Когато хората отидат на почивка, обикновено той се случва по-често. Изводът е, че трябва както жените, така и мъжете да намират време за тях самите и да разтоварват заедно. Дори да не правят секс, те трябва да бъдат просто заедно. Не е сложно.

Сексперт от Cleopatra
Сексперт от Cleopatra

Нашите автори пишат полезни, интересни и понякога забавни истории и съвети - ЗА ВАС!
Ако имате интересни предложения ще се радваме да ги споделите с нас.