Ajax Loader

10 най-добри пози за секс от Кама Сутра

Оцени статията
(20 ревюта)
10 най-добри пози за секс от Кама Сутра

„Камасутрам“, или както е по-известна в западния свят – “Кама Сутра”, е стара книга, написана от индийския философ Ватсаяна Маланага. Не е ясно кога точно книгата е написана, но се смята, че това се е случило в диапазона I-VI век сл. Хр. в Индия. От много години назад Кама Сутра е спечелила репутацията на най-добрия пътеводител относно различните сексуални пози.

Както се изразяват някои сексолози “…Това е философска книга за етиката и естетиката, а не просто древен текст за сексуални пози и удоволствие”.

Какво е Кама Сутра?

Важно е да се отбележи, че Кама Сутра е първият еротичен трактат в света. Кама означава желание, а Сутра означава „нишка“.

Книгата е разделена на няколко глави, които се състоят от съвети относно това как хората да се наслаждават на удоволствията от живота, включително от секса. Текстът също така насърчава хората да се занимават с 64 различни форми на изкуство – като готвене, музика и дори аранжиране на цветя, за да изпитат удоволствие отвъд спалнята. 

Интересен факт е, че само един раздел от книгата се отнася до учението за различните сексуални пози, но в тази си част Кама Сутра е доста подробна. 

С какво Кама Сутра е полезна?

Кама Сутра предлага някои различни от общоприетото гледни точки и учения за сексуалността и любовта. Древният текст дори учи, че мъжете трябва да дават приоритет на удоволствието на жената пред своето собствено, като се фокусират върху това да се уверят, че тя достига кулминацията си, преди дори да помисли за собствения си оргазъм. 

Що се отнася до специфичните сексуални пози, разделът за сексуалността показва редица опции, които насърчават емоционалната интимност между партньорите чрез докосване и физическа връзка.

Кои са 10-те най-добри пози за секс от Кама Сутра?

Ние от Cleopatrabg.com се задълбочаваме в учението на Кама Сутра, за да Ви представим подбран списък от 10 най-добри секс пози, всяка от които е предназначена да повиши удоволствието и да задълбочи емоционалната интимност:

69

Кама Сутра е книга за удоволствието. А какъв по-добър начин да си доставим взаимно удоволствие от малко орална любов? Позата се изпълнява като един от партньорите легне по гръб, а другият върху него, но на обратната страна.

За да помогнете на партньора си да достигне до различни ъгли, можете да сложите възглавница под таза си. Степента на сложност е ниско.

Секс поза от кама сутра 69

Face off (лице в лице)

Тази позиция се изпълнява, като партньорът от мъжки пол седне на удобно място (напр. стол или крайната част на леглото), а партньорът от женски пол седне отгоре с лице към него.

Според Кама Сутра партньорът, който е отгоре, трябва да извършва движението от бедрата, а не от горната част на тялото. Степента на сложност на тази поза е средно.

Секс поза от кама сутра Face off

Doggy Style (кучешка)

В тази поза партньорът от женски пол застава на четири крака на удобна за него повърхност. Партньорът от мъжки пол застава отзад и извършва еднотипни движения напред и назад с горната част на тялото си. 

Степента на сложност на тази позицията е ниско.

Секс поза от кама сутра doggy style

Lotus (Лотос)

Партньорът от мъжки пол сяда с кръстосани крака в стил йога, а партньорът от женски пол сяда в скута му с лице към него, като увива краката и ръцете си около торса му.

Нивото на сложност на тази поза е високо.

Секс поза от кама сутра lotus

The Chairman

Партньорът от мъжки пол сяда на ръба на леглото, а партньорът от женски пол сяда в скута му с гръб към него. Движенията се извършват от нежната половинка, като в зависимост от предпочитанията могат да бъдат както нежни, така и бързи.

Нивото на сложност на тази поза е средно.

Секс поза от кама сутра The Chairman

Missionary (Мисионерска)

Партньорът от женски пол ляга по гръб, а партньорът от мъжки пол е отгоре. Според някои сексолози това е една от най-недооценените пози, но тя има различни вариации. Чрез нея се създава задълбочена интимност, най-вече заради възможността за осъществяване на очен контакт.

За по-дълбоко проникване бихте могли да поставите възглавница под таза на нежната половинка. Нивото на сложност тук е ниско.

Секс поза от кама сутра missionary

The Pinball Wizard

Партньорът от женски пол следва да легне в полу мост, докато партньорът от мъжки пол прониква в коленичеща позиция, държейки тялото на половинката си с ръце. Това е основна позиция от Кама Сутра за дълбоко проникване.

Нивото на сложност тук е високо, тъй като изисква издръжливост за запазване на позицията на тялото и при двата партньора.

Секс поза от кама сутра The Pinball Wizard

Reverse Cowgirl (Обратна ездачка)

Основната роля тук играе партньорът от женски пол, докато другата половинка лежи или седи удобно на подходяща мебел. Нежната половинка се обръща с гръб към партньора си и извършва цялото движение нагоре и надолу.

Нивото на сложност тук е високо, що се отнася до главното действащо лице.

Секс поза от кама сутра Reverse Cowgirl

The Good Ex (Добрият бивш)

Партньорите сядат един срещу друг с крака напред. Партньорът от женски пол вдига единия си крак на рамото на своята половинка, а кракът на мъжа от същата страна остава долу. Другият му крак се прокарва от горната страна и така се образува буквата “Х”.

Тази позиция се изпълнява с бавни и въртеливи движения. Нивото на сложност е високо.

Секс поза от кама сутра The Good Ex

Cowgirl’s Helper (Помощникът на ездачката)

Както личи по наименованието на позата, тя наподобява Reverse Cowgirl. Разликата е в това, че партньорът от мъжки пол също взема участие, придържайки бедрата на половинката си, за да посрещне движенията и да поеме част от контрола.

Нивото на сложност тук е високо.

Секс поза от кама сутра Cowgirl's Helper

Подбрали сме колекция от качествени продукти за вас:

Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.