Ajax Loader

10 Любопитни факта за сутрешната ерекция

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Никога ли не сте се чудили, какво сте сънували, за да се събуждате с еректирал член? Всъщност физиологията на това явление далеч не е толкова проста, колкото изглежда.

Ерекцията се случва дори при бебета

Тя се среща не само при възрастни мъже, но и при юноши и при момчета, които все още не са достигнали периода на пубертета и дори при кърмачета в утробата. Урологът д-р Райън Бергланг коментира това явление: „Приятели, които имат деца, често ми се обаждат и питат дали това е някакъв симптом, ако тригодишното им дете има ерекция насън. Те трябва да знаят, че това е напълно нормално. „

„Сутрешната ерекция“ се случва не само сутрин

По правило ерекция се появява във фазата на „REM-сън“ и може да се появи няколко пъти на нощ, просто мъжете не знаят това, защото не се събуждат.

При жените това също се случва

Да, понякога, когато кръвта се втурва към гениталиите, жените също са в състояние да изпитат нещо, наподобяващо ерекция, когато клиторът набъбва като мъжки пенис.

Здравият мъж може да има 3-5 ерекции на нощ

Въпреки, че мъжете обикновено не се събуждат от това, понякога интимният им живот насън е много по-оживен, отколкото в действителност.

Пълен пикочен мехур може да предизвика ерекция.

Обикновено нощните ерекции са чист рефлекс и тяхното присъствие изобщо не означава, че мъжът мечтае за нещо сексуално. Причината за ерекцията са нервите в гръбначния мозък. Тъй като нервите, които са „отговорни“ за пикочния мехур, са разположени в същата област като нервите, отговорни за ерекцията, понякога пълен пикочен мехур може да доведе до ерекция.

Фитнес за члена

Ерекцията укрепва тъканите на пениса, обогатявайки ги с кислород. Това помага за поддържане на пениса в „добра форма“, така че докато мъжът спи, пенисът му „отива в салона“ по това време.

Помага за диагностициране на еректилна дисфункция

Ако човек страда от импотентност, наличието или липсата на сутрешна възбуда може да каже много за истинската причина за проблема му. Например, ако членът му не става, когато мъжът се опитва да прави секс, но сутрин всичко работи добре, това означава, че проблемът е психологически, а не физически. И обратното: ако членът остава постоянно муден, най-вероятно проблемът трябва да се търси в работата на тялото.

Понякога се прави такъв тест: слага се „гривна“ от много тънка хартия около члена и ако хартията е скъсана сутринта, тогава е имало ерекция.

Купете испанска муха от Sex Shop Cleopatra, която ще Ви помогне с еректилната дисфункция.

Вместо приспивна песен

По време на сън мозъкът извършва пълен одит на всичко, което се случва с нашето тяло. Приливът на хормони може да провокира нощна ерекция – често това просто означава, че сънят на човека е достатъчно силен и мозъкът върши своята работа.

Невроните заспиват, ерекцията се събужда

По време на фазата на REM-сън норадренергичните клетки се изключват. Това са неврони, които са отговорни за освобождаването на норепинефрин, невротрансмитер, който „забавя” ерекцията. Но тъй като тези неврони „заспиват“, те не могат да контролират какво се случва с пениса насън.

Малко тестостерон – без ерекция

Много мъже не се събуждат всяка сутрин с еректирал пенис, но ако сутрешната ерекция не се е случвала от няколко месеца, това е повод да посетите лекар.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "10 Любопитни факта за сутрешната ерекция" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com