Ajax Loader

10 Факти за секса, които трябва да знаете

Оцени статията
(0 ревюта)
Съдържание на статията

Много хора все още не знаят със сигурност кои истории за секса са измислица и кои не. Ние ще Ви помогнем разберете кои са истина и кои лъжа.

Пенисът може да се счупи

Истина. Не като ръка или крак. Фрактурата на пениса най-често се случва по време на твърде интензивен секс и е придружена от характерно препукване, когато бялата мембрана се напуква. Не можете да объркате този звук с нищо, ако го чуете поне веднъж.

Ако възникне злополука, трябва незабавно да се консултирате с лекар, защото може да се стигне до необратими последици.

Пенисът може да се забие във влагалището

Истина. Изглежда, че подобна ситуация може да се случи само по филмите? За съжаление, не. „Пенисът captivus“, както го наричат ​​лекарите, е доста рядък случай, но все пак се случва, като правило, поради неопитността на партньорите, психологическа травма при жена или силен страх. Мускулите на влагалището компресират пениса толкова силно, че човек просто не може да го извади.

Най-трудно е да се извадят „гъбовидните членове“ (с голяма глава). Ако това се случи, основното нещо е без резки движения.

Само мъжете имат мокри сънища

Лъжа. Въпреки че „мокрите сънища“, от които човек не иска да се събуди, се считат за чисто мъжка характеристика, едно от проучванията на Алфред Кинси показа, че 37% от жените поне веднъж са получили оргазъм в съня си.

Сексът е най-сигурното обезболяващо средство

Истина. И хапчета за сън също. Хормоните на радостта, след секс, ще Ви помогнат да се справите с главоболие или дори с дискомфорт по време на менструация.

Можете да ослепеете от секса

Истина. Въпреки че пълна слепота, разбира се, не се проявява, може да се случи така нареченат „временна амавроза“. Нарича се още „черен воал пред очите“. По време на много силен оргазъм може да почувствате, че зрението, обикновено по някаква причина на едно око, е замъглено. Това обикновено отминава след няколко минути. Лекарите все още не могат да кажат на какво се дължи това.

Чорапите са много несекси

Лъжа. Учени от Холандия стигнаха до извода, че мъжете и жените, оставили чорапите си по време на секс, имат по-силни оргазми от своите „боси“ партньори.

Сексът ще помогне да отслабнете

Лъжа. За съжаление, трябва да Ви разочароваме. Средният сексуален контакт продължава около 6 минути, през което време ще изгорите само 20 калории. Бихте изгорили само 14 калории по-малко, ако седнете пред телевизора. Така че не, сексът не е заместител на здравословния начин на живот.

От анален секс може да се забременее

Истина. Е, честно казано, този риск е само около 3%, но все пак е възможно. Разбира се, вагината не е пряко свързана с ректума, но когато правите анален секс без презерватив, има малък шанс спермата просто да „потече“ във влагалището.

Купете висококачествени презервативи от Sex Shop Cleopata, за по-безопасен секс!

Сексът помага срещу стареене

Истина. DHEA е хормон, който е пряко свързан с процесите на стареене. Голямо количество от този хормон има при хора, които са достигнали пубертета, но с годините нивото му намалява.

Проблемът е, че приемането на този хормон в големи количества, може да бъде много рисковано – сърдечен удар, сърдечни заболявания, метаболитен синдром и други здравословни проблеми. По принцип трябва да се приема изключително под наблюдението на лекар. Но има и добра новина: този хормон може да се получи по естествен начин, само като правите секс.

DHEA подобрява мозъчната функция, стимулира появата на нови мозъчни клетки и като бонус има положителен ефект върху имунната система и състоянието на кожата.

Колкото повече мастурбирате, толкова по-скучен секс

Лъжа. Даже напровив, мастурбирайки, Вие тренирате мозъка си, какво да очаква.

Picture of Оригинална публикация от екипа ни
Оригинална публикация от екипа ни

Нашите автори са висококвалифицирани създадели на съдържание и експерти в областите на сексуалното здраве, психологични аспекти на интимността и продуктите за възрастни! Всяка статия е разработена с помощта на достоверни източници на информация.

Тази публикация "10 Факти за секса, които трябва да знаете" се появи за първи път в блога на cleopatrabg.com