Категории

 

София 1700, ул. "Проф. д-р. Иван Странски" 1 В

Срам от секс играчки - как да превъзмогнем стигмата

Секс играчките вече не са табу, каквито са били преди. Вероятно голяма част от хората, които познавате, притежават поне една такава.

Какво е толкова срамно в секс играчки? По-долу са дадени няколко често срещани погрешни схващания за тях. 

Мит: Играчките са за хора, отегчени от секса

„Играчките са за хора, които са отегчени един от друг!“ - представете си някой, когото харесвате да каже това. Кой би искал да чуе подобно нещо?

Секс играчките са пълноценно допълнение към всяко партньорство. Вместо да показват, че връзката Ви се проваля или че се нуждае от външни влияния, за да запази интимността си, секс играчките функционират като инструменти за улесняване на интимността, която вече споделяте. Очевидно оргазмът и чувствата за любов и щастие са отделни неща, но е по-хубаво, когато и двете са на лице. Което ни води до второто погрешно схващане ...

Мит: Оргазмите от играчките ще заменят сексът с партньори

Нормалните мъжки пениси по правило нямат вибрираща функция. Нито пулсират, нито се въртят, не са покрити с релефни гребени, не са непропорционално огромни. Затова мъжете трябва да се успокоят, че:

  • играчките не са с „нормални“ пропорции;
  • играчките не са истински човек.

Играчките не могат да заменят обичта, комфорта и интимността, които можем да почувстваме, когато сме с някой, който ни интересува. Вибраторът не може да Ви целуне или прегърне. Дилдото не може да осигури преживяването, което човек може. Секс играчките трябва да компенсират по други начини - като са изключително добри в това, за което са създадени.

Мит: Не е възможно достигане до оргазъм само със секс играчки

Всъщност играчките могат да са единственото решение, за тези, които се борят с оргазъм поради анатомия, странични ефекти от лекарства, психични разтройства и други. Секс играчките може да са единственият начин да доведете себе си или партньор до кулминация. Да се ​​отречеш от собственото или от удоволствието на човека до Вас само поради нервност или стигма е малко ограничаващо. Вместо да убиват интимността, сексуалните помощни средства могат да го улеснят. Това си е причина за празнуване, нали?

Мит: Възможно е да намалите чувствителността си

Добре, тук има нещо вярно. Продължителната стимулация може да доведе до временно изтръпване. Но то обикновено се разсейва след няколко часа. Ако имате играчка с по-мощна вибрация като масажор Le WAND, например, която има силни вибрации, които проникват по-дълбоко в кожата, може да накара тялото Ви да свикне с този вид стимулация. Двудневна почивка обаче ще Ви се отрази положително. Хей, дори косата Ви се радва, ако смените един шампоан с друг.

Купете Масажор Le Wand от Sex Shop Cleopatra, за наистина мощни вибрации.

Мит: Момчетата, които използват играчки, са просто странни.

Отнася се главно за момчетата, които искат да изследват усещания стимулация на простатата. Токсичната мъжественост постановява, че това е само и единствено за хомосексуални момчета. И за да се влошат още повече нещата, някои компании за играчки предлагат тези простатни стимулатори специално и единствено на хомосексуалния пазар. Изглежда, че хетеро пичовете нямат право да се забавляват, изследвайки своята сексуалност. Но за щастие, това е само мит.

Преодоляване на стигмата

Ако някога сте чувствали неудобната комбинация от любопитство и отвращение към секс играчките, може би ще си струва да се върнете назад във времето и да си спомните преживяванията, които може да са повлияли, за да се чувствате така. Може да са били някои негативни реакции от секс разговори с родителите Ви, страх да не обидите партньора или просто идеята да имате малка мръсна тайна, която да Ви плаши. Може би странните форми на играчките Ви плашат. Ако е така, на пазара има безброй много дискретни играчки и никой освен Вас няма да знае предназначението им. Можете да се сдобиете, например, с вибратори, които изглеждат едно към едно с Вашето червило. Има и мастурбатори, имитиращи истинска бутилка от бира. Безброй много са.

Само не забравяйте, че всеки понякога се нуждае от малко допълнителна помощ и, че имате право на удоволствия. Всеки.