София 1700, ул. "Проф. д-р. Иван Странски" 1 В

Какво е дилдо? Какви видове има?

Една от най-популярните секс играчки в света е дилдото. Археолозите откриват първите сведения за тази секс играчка още преди новата ера. За наша радост, съвременните модели са много по-практични, приятни и удобни за използване.

На пазара се предлага голямо разнообразие от форми и размери - от малки, с размер на пръст, до това, което наричаме “екстремно големи”. Класическото дилдо е чудесна отправна точка за откриване на нови светове в сексуалния ви живот.  Обикновено то е изработено от силикон, TPR или гума, но има и много други разновидности, според целта. Например, за допълнителна стимулация, стъклените дилда могат да бъдат затоплени или охладени преди употреба, разкривайки изцяло ново и уникално усещане, което мнозина ще оценят и ще добавят към сексуалните си приключения.

Какви видове дилда има на пазара

Съществуват много видове дилда, в зависимост от това, за какво искате да го използвате и как искате да изглежда:

Реалистични - те имат реалистичен дизайн и текстура. Копие са на пениса на истински мъже до най-малкия им детайл. Идеални са за всички, които искат дилдото им да изглежда и да се усеща като истински мъжки член. Те са украсени с кожни гънки и изпъкнали вени, точно както сте свикнали да ги виждате. Изработени от материали, които изглеждат и се усещат като реалистична кожа.

Със или без скротум - по време на секс, скротумът стимулира перинеума на жената. За тези, които обръщат внимание на това усещане, има модели със скротум.Тази част може да бъде с различни размери, приятно е да я докосвате и наистина се доближава до усещането от реален полов акт.

С вибрация - те са проектирани с вибрационна функция за допълнителна стимулация. Усещат се като истински пенис, но с допълнителен бонус - вибрация.

Двойни - предназначени са за едновременно стимулиране на вагината и ануса. Общата им основа позволява един и същ ритъм на движение и пулсация. Създадени са специално за мастурбация.

Двустранни - секс играчка с два края за използване. Този тип най-често се използва за проникване и в двамата партньори едновременно, но също може да се използва от една жена за вагинално и анално проникване едновременно.

Жена държаща дилдо

С вендузи - дилдото може да бъде прикрепено към плоски и гладки повърхности. Това позволява да се използва без ръце и да доставя допълнително удоволствие.

Страпон - налично е огромно разнообразие от колани и дилда, с различни опции за това как коланът да пасва на потребителя, как дилдото да е прикрепено към колана и различни функции, предназначени да улеснят стимулирането на търсещия удоволствие или сексуалния му партньор. Може да се използва за различни еротични дейности, включително вагинален, анален и орален секс, соло или взаимна мастурбация. Ремъците могат да се използват от хора от всякакъв пол и ориентация.

Изработени от стъкло - за всички, които искат да изпитат нови усещания. Изработени са от безопасно за тялото и здраво боросиликатно стъкло, те могат да се използват за вълнуващи температурни игри, просто чрез нагряване или охлаждане с вода преди секс или мастурбация. Препоръчваме да използвате голямо количество лубрикант, за да подобрите стимулацията и комфорта.

Анални - някои са създадени специално за анална стимулация. Те задължително имат широка основа за безопасно и невероятно усещане.

За стимулация на G и P-точките - те имат извит връх, за да стимулира G-точката при жените или P-точката, при мъжете. Предлагат се с различни текстури, форми и размери, като това е единствената разлика помежду им

С огромни размери - големите дилда са много дълги и дебели и са предназначени за опитни търсачи на усещания със богат стаж в изкуството на секс играчките.

Ползи от използването на дилдо при жените

Разкриването на чувствителността и точките на удоволствие при жената е дълъг, но вълнуващ и интересен процес. Може да се експериментира и с партньор, но е много по-лесно да изучаваш тялото си самостоятелно. Именно дилдото е играчката, която би била от най-голяма полза на дамата в опитите и да разбере своите предпочитания в сексуалния си живот. И това разбира се, не е единственият плюс от използването на тази невероятна секс играчка. 

Стъклено дилдо

Стимулирането на вагината и ануса с дилдо предизвиква силна възбуда и приток на голямо количество кръв към тазовите органи. В резултат на това функционирането на тази област от женското тяло се подобрява, стагнацията се предотвратява и вероятността от развитие на десетки женски заболявания намалява значително.

При стимулация със секс играчка, нервните окончания се активират. В резултат на това интимността с партньор става много по-приятен и интригуващ процес.

Дилдото стимулира зони, които е невъзможно да бъдат стимулирани по време на интимност с мъж. Обикновено жените мастурбират в различни пози, те често се различават от обичайните такива с партньор, което означава, че усещанията са напълно различни. Такова преживяване може да подскаже кои пози си струва да се опитат с партньор. 

Докато мастурбирате със секс играчка, е много лесно да се отпуснете напълно. Не е нужно да мислите за другия човек. Липсата на ограничения освобождава мисълта и помага за облекчаване на натрупаното напрежение. Така дилдото може да бъде считано като средство за освобождаване от стреса и напрежението през ежедневието. 

Правила при използването на дилдо

Кой трябва да го използва 

Отговорът е един - всички. За едни, дилдата са чудесно допълнение към мастурбацията и самостоятелните приключения. За други - идеален начин да изпълнят фантазиите си, да експериментират и да се впуснат в еротични забавления със своя партньор.

Размерът има значение

Както при всичко свързано със секс играчките - препоръчваме да започнете с по-малък размер - максималната дължина да е 15-18 см. Не бъдете алчни и нека първото ви да не е дълго 30 см. Дори и малки, те са способни на чудеса.

Използвайте лубрикант

Не забравяйте да използвате лубрикант! Този на водна основа винаги е най-добрият избор, защото е съвместим с всички секс играчки.

Почистете и съхранявайте дилдото правилно

Не забравяйте да почиствате дилдото преди и след всяка употреба, не само заради хигиенни причини, но и за да сте сигурни, че играчката ви ще издържи възможно най-дълго.

Секс терапевти абсолютно препоръчват използването на дилда и всички секс играчки като цяло. Всеки има нужда да опознае тялото си - първо за да е наясно със себе си, тялото си и предпочитанията си и второ -  за да помогне на партньора си да му достави максимално удоволствия. Това би довело както до здрави и правилно функциониращи сексуални отношения, така и до по-голяма увереност в самия себе си.