Категории

 

София 1700, ул. "Проф. д-р. Иван Странски" 1 В

Винаги готови за BDSM: какво трябва да знаете преди първия си опит

Въпреки факта, че има значителна разлика между истинския BDSM и това, което се показва във филмите от типа "50 нюанса сиво", появата му накара мнозина да се замислят как да внесат "робството" и "подчинението" в спалнята.

Ето какво трябва да знаете за тази интересната садо-мазо практика, която е изповядвана от хиляди по света:

Не става въпрос само за болка

Има широко разпространено погрешно схващане, че болката е това, което е необходимо и е водещо за насладата. Да, в BDSM има елементи на болка, но това е само един аспект от уговорките между двама възрастни, а и можете да го направите без нея.

Болезнената част от случващото се е това, което пречи на мнозина да правят това, но задачата на BDSM не е да наранява, а да покаже чувствената страна на процеса, която обединява хората и повишава нивото на доверие в отношенията между практикуващите.

Какво е BDSM

Това е съкращение (на български БДСМ) и в буквален превод означава:

- BD (Bondage & Discipline – Връзване и Дисциплина);

- DS (Domination & Submission – Доминиране и Подчинение);

- SM (Sadism & Masochism – Садизъм и Мазохизъм).

Той е по-популярен, отколкото си мислите

Някои мълчат за такова преживяване, само защото се страхуват от мнението на другите. Но всъщност няма нищо лошо в това да искате да експериментирате в леглото. Това желание може дори да спаси скучна връзка и да направи добрата още по-добра.

Купете BDSM аксесоари от Sex Shop Cleopatra за много нови усещания!

Би било хубаво да обсъдите Вашите желания

Преди да започнете да сбъдвате фантазиите си, обсъдете с партньора си детайлите. Споделете си един на друг какво очаквате от това преживяване, какви граници сте готови да достигнете и за какво мечтаете. Важно е да се доверите един на друг!

Започнете с малко

Първият път нямате нужда от много аксесоари. Един кожен колан ще Ви свърши чудесна работа. Той ще придаде на интимността ново усещане.

Помислете за комфорта

Когато става въпрос за експерименти с леглото, е много важно да се чувствате комфортно. Доверете се на усещанията и разберете колко далеч сте готови да отидете.

Можете да започнете с ограничения

В началото вързаните ръце или други начини за ограничаване на свободата може да изглежда странно, но за мнозина чувството за безпомощност и прехвърлянето на контрол върху партньор е важна част от приятните чувства от BDSM.

Наслаждавайте се

Сексът е удоволствие, интимност и радост, затова е важно да се отпуснете и да се забавлявате. Мнозина се притесняват кое е правилно. BDSM предоставя почти неограничени възможности по отношение на избора на места и секс играчки, така че пред Вас е огромно поле за експерименти, завладяване на нови хоризонти и, разбира се, да опознаете себе си.